// Artikel om

Vad du ska äta för att bygga muskler

Tillagd i kategorin Kost, Muskler

Så du har bestämt dig för att lägga på dig en del muskelmassa på kroppen, då vet du även att du behöver styrketräna på ett lokalt gym för att detta ska hända? Men du vet inte vad du ska trycka i dig för mat för att bygga muskler och det är just detta som vi ska berätta för dig i denna artiklen.

För att lägga på sig muskler måste man veta vad man ska äta för att bygga muskler och den viktigaste ingrediensen i muskel uppbyggnaden är protein. Protein är den viktigaste byggstenen när det gäller muskel tillväxt och om du lämnar dina muskler med tillräckligt protein efter träningen kommer det att hjälpa muskelfibrerna att växa sig större och starkare.

Trots att protein är en viktig byggsten i muskeltillväxten är inte detta det ända du behöver. Du måste vara frisk och skära ner på skräpmat som innehåller onyttigt fett och socker. Äta mer av naturliga källor som har innehåll av kolhydrater och proteiner samt frukter och grönsaker. Om man vill bygga muskler snabbt så bör man konsumera livsmedel regelbundet, äta 5-6 små måltider per dag som är rika på protein.

De flesta människor, när dem börjar träna, vet inte vet vad dem ska äta för att bygga muskler. Och då kan dem hamna i en nedgång i sin träning, då kan det vara lätt att skita i träningen för att dem inte ser något resultat och proppar då i sig en massa onyttigheter.

Om du behöver mer information om vad man ska äta för att bygga muskler så kan du kontakta en personlig tränare eller dietist så dem kan ordna en stor måltidsplan åt dig. Du kan även läsa våra andra artiklar som har mycket innehåll om detta.

Andra intressanta artiklar inom detta område

Bra kosttillskott som innehåller mycket protein

Diskutera artikeln genom att kommentara

2 Kommentarer till “Vad du ska äta för att bygga muskler”

  1. Ett annat tips kan också vara att inta snabbt och långsamt protein. Whey är snabbt och superbra runt träningen men sen precis innan du ska lägga dig och sova så är kasein mycket bättre eftersom det är långsamt och kan smälts under en längre tid och på så vis tillgodose proteintillskott under nattens långa fasta!

    Skriven av KD | 10/05/2010, 19:46
  2. Hej kan ni Inte visa typ hur mkt protein man behöver äta för att man kan bygga mukler

    Skriven av Joselito | 17/02/2013, 16:53

Skriv en kommentar