// Artikel om

Äta rätt utan kosttillskott vid träning

Tillagd i kategorin Kost, Kosttillskott

För den som anser att det är fel att äta extra kosttillskott när man tränar har själv fel, men det går att vara utan. När man tränar aktivit 2-4 gånger i veckan så gör kroppen av med mycket mer energi än om man inte hade tränat, detta medför att man måste äta mer mat för att återhämtar sig. För den som vill bygga muskler så krävs det en hel del kolhydrater och proteiner men även andra saker är viktiga som vitaminer och mineraler för att få en snabbare återhämtning och för att alla delar i kroppen ska fungera korrekt. Tränar du för att gå ner i vikt så måste man äta proteiner och lite mindre kolhydrater.

Äter man rätt kost när man tränar som innehåller alla vitaminer och mineraler samt proteiner och kolhydrater så behövs inte kosttillskott. Men det är dessvärre inte så många som får i sig den mängden som behövs så därför tar dem flesta ett extra kosttillskott några gånger per dag under träningsdagarna. Hur gör du själv, får du i dig rätt mängd kost när du tränar eller använder du ett extra preparat för att få i dig rätt mängd?

Kost som innehåller mycket protein och som är nyttigt är; tonfisk, ägg, kött samt keso. Alla dessa sakerna är bra att äta när man tränar extremt hårt eller lite lättare. För den som vill bygga muskler och bli större så krävs det mycket protein och kolhydrater, både långsamma kolhydrater och snabba. Äter man inte rätt mängd av detta så kan man antigen bli smalare eller så kan man bli överviktig om man äter för mycket kolhydrater. Det är upp till var och en att se och testa eller räkna ut innan man stoppar i sig det. Varje människa gör av med olika mängder energi när dem tränar, så en del behöver mer protein samt kolhydrater än andra.

Om du är osäker på om du får i dig rätt mängd kost för din träning så borde du äta kosttillskott, det finns ofta en tabell för hur mycket du ska äta av det på varje burk. Du får då i dig rätt mängd av allt, iallafall om du äter Gainer Pro som är rikt på kolhydrater, protein samt alla andra viktiga ämnen som kroppen behöver för återhämtning. Gainer Pro är viktökande kosttillskott, så det är till för dig som vill bygga muskler snabbt. För dig som vill gå ner i vikt och få större muskler så rekommenderas Whey-80 eller Whey-100, båda produkterna är rika på proteiner och har inte så mycket kolhydrater i sig.

Köp ditt kosttillskott från någon av webbshopparna under

Gymgrossisten

Bodystore

Diskutera artikeln genom att kommentara

3 Kommentarer till “Äta rätt utan kosttillskott vid träning”

 1. Jag håller på med (lchf low carbonate high fat)!
  Jag undrar hur muskel tillväxten blir, måste man äta kolhydrater
  mvh
  john mellbin

  Skriven av john mellbin | 21/08/2009, 13:58
 2. Hej! jag har precis kommit igång med styrketräningen igen och har en tränare som har utformat ett träningsshema för mig. Mitt mål är att bygga muskler, jag är 170cm lång och väger 55kg så jag har inga större planer på att gå ner i vikt.
  Jag har whey 80 hemma och såg nu att du hade skrivit att de va till dem som ville gå ner i vikt och få större muskler. ska jag kombinera whey 80 med kolhydrater för att undvika viktminskning? Eller ska jag ta gainer? Jag är rädd att jag får i mig mer kolhydrater då än vad jag förbränner och tjock är de sista jag vill bli.

  tacksam för svar
  mvh
  laura bergström

  Skriven av laura | 05/10/2009, 18:25
 3. Hej Laura!

  Jag förstår. Då Whey, både 80 och 100 är väldigt kolhydrats snåla så kommer du att förbränna mer fett. Men du kommer troligen också att gå upp i vikt då det är mycket protein som får dina muskler att bygga sig större. Köp en Gainer Pro 4 kg också så kan du kombinera det med Whey 80 som du har hemma.

  Drick Whey 80, morgon och kväll (även dagar du inte tränar).
  Drick Gainer Pro, innan träning och efter ( mer efter).

  Skriven av admin | 06/10/2009, 10:51

Skriv en kommentar