// Artikel om

Bitch tits

Tillagd i kategorin Kroppen, Träning

En man som spänner sina muskler

Uppkomsten av så kallade ”Bitch tits” hos män kan både bero på kraftig viktnedgång, genetiska eller hormonella rubbningar. I gymkretsar kan rykten snabbt spridas om missbruk av anabola steroider vilket kan resultera i minskad produktion av testosteron och/eller ökad produktion av östrogen vilket i sin tur kan ge signaler i kroppen om att bröst skall produceras. Detta är sällan fallet då de genetiska avvikelserna är vanligare än missbruk.

I de fall då män går ner mycket i vikt på en kort tid kan de få hudansamlingar på brösten, vilka kan se ut som kvinnobröst. Många gånger kan huden dra ihop sig till en viss gräns, gäller speciellt unga män, och tränar man mycket så kan de fyllas ut av muskler. Drar inte huden ihop sig så finns det ingen effektiv behandling förutom kirurgi. Ingreppet är relativt litet och resultaten blir nästan alltid otroligt bra. Många män och kvinnor väljer att ta bort en del hud på mage, lår och armar efter en stor viktminskning och vissa väljer då att även ta bort hud från brösten. Lider du av extra hud vid brösten och om vill veta mer om hur du kan bli av med dina överskotts bröst kan du kontakta en plastikkirurgiklinik för en konsultation.

Bitch tits kan män få av genetiska anledningar och kallas då för gynekomasti. Utvecklingen av brösten uppstår ofta i ung ålder eller under tonåren. I senare tonåren när testosteron produktionen funnit en balans brukar brösttillväxten avstanna och i vassa fall gå tillbaka. Detta gör att få pojkar som lider av gynekomasti behöver kirurgiska ingrepp eller långvarig hormonbehandling.

Missbruk av anabola steroider resulterar ofta i en rubbad hormonbalans i kroppen. Vissa kvinnor får mörkare röst och skäggväxt och vissa män kan utveckla bland annat bröstvävnad. Hormonbalansen kan ta tid att finna balans efter att missbruket upphört och det händer att missbrukare får leva med sina nya attribut hela livet.

Är du man och lider av brösttillväxt som inte beror på övervikt eller viktnedgång kan du kontakta en läkare så du kan få eventuell behandling i tid.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar