// Artikel om

Bygga muskler snabbt, går det?

Tillagd i kategorin Kosttillskott, Muskler, Övningar, Träning

Det finns egentligen inget som heter att man kan bygga muskler snabbt, snarare att träna och äta rätt. Då kommer musklerna att växa sig större och i en mer stabil takt. Slarvar man med något av detta så kan kroppen säga nej och man tappar motivationen helt. Det kommer att vara svackor, det händer alla. Men föra att undvika detta och snabba sig över det momentet så kan man byta exempelvis kosttillskott, eller börja med något nytt prestationshöjande.

När man är ute efter att få något gjort snabbt så gräver man oftast sin egen grav. Det blir dålig kvalité och inte heller så brukar man tycka det är så roligt under en längre tid. Så om du vill börja bygga muskler snabbare än alla andra så får du ta och läsa lite mer om näringslära samt om hur man ska styrketräna på bästa sätt. Då har du ett försprång gentemot andra som tränar.

Jag har en gång fått lära mig att man ska köra 4 veckors schema uppdelat i 3 etapper för att få ett bra resultat. Då börjar du med att lägga upp ett träningsschema för 4 veckor framåt, som innefattar alla muskelgrupper (även små). Du ska nu på alla muskler lägga på så pass mycket kilon att du endast klarar av 3-5 repetitioner gånger 4 (på sista så är det vanligt att man endast klarar av 1-2 reps). Kör 4 olika övningar på vardera muskelgrupp. Om du kan så dela upp dina muskelgrupper så att de är utspridda på 5 träningsdagar.
Efter de 4 veckorna är gjorda ska du byta träningsschema, men du ska fortfarande köra 3-6 repetitioner i 4 veckor. Se till att byta ut de främsta övningarna, det gör inget om någon per muskelgrupp är kvar.
Nu har du tränat sammanlagt i 8 veckor och om du gjort det rätt så ska du nu kunna se resultat! De återstående 4 veckorna ska du börja dra samman muskelfibrerna så att du får lite kvalité på dina muskler. Då ska du nu byta övningar, det går bra att byta tillbaka till dem träningsövningarna du hade de 4 första veckorna. Men du ska nu inte göra få repetitioner, utan du ska öka till 10-12 repetitioner. För att du ska lyckas med det så måste du ta bort lite vikter. Träna med detta i 4 veckor, har du inte sätt resultat efter det så är det något som har gått galet, du kan då ha tränat fel eller kanske inte ätit som du skulle ha gjort!

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar