// Artikel om

Chips, godis och glass

Tillagd i kategorin Kost

Kroppens värsta fiende är just chips, godis och glass men även snabbmat som pizza och hamburgare far människokroppen oftast illa av. Så varför stoppar vi i oss alla dessa sakerna? Är det i brist på att vi är hungriga eller är vi bara lite sötsugna? När man känner att man är sugen på något av detta så ska man omedelbart äta något som kroppen kan ta åt sig istället för dessa onyttigheterna. Det kan vara allt mellan himmel och jord, bara kroppen mår bra av det.

För er som undrar så behöver kroppen en viss del av socker för att kunna till handhålla alla ämnen som kroppen behöver. Men detta sockret ska inte kommer ifrån godis eller glass, utan av maten vi äter. Det finns mycket naturligt socker i det, och dessutom i rätt mängd. Äter man en påse godis så känns det bra till en början, och kroppen får en sorts kick av det. Men sen efter ett tag så får kroppen alldeles för mycket energi och då blir man trött och slö, du har säkerligen kännt detta någon gång själv skulle jag tro? Känner man så, så är det inte bra för kroppen, då har man ätit alldeles för mycket av det.

För mycket socker = överenergi!
Ja, äter man för mycket godis så blir det till slut lagrad energi i kroppen. Och detta är fett, det är därför det finna så många överviktiga världen över. Det är då till och med nyttigare med snabbmat, fast än att detta heller inte är nyttigt. Så om du kan så ska du sluta med godis och allt annat skit, det är inte bra för din kropp!

Vill du har mer liknande information?

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar