// Artikel om

Därför tränar de flesta

Tillagd i kategorin Hälsa, Träning

Två personer efter träningenOm du frågar någon på gymmet eller på passet om varför han eller hon tränar får du förmodligen svaret att den personen vill få en stark, välformad och attraktiv kropp. Träning och skönhet hör på många sätt ihop.

Om du tränar mycket ser du förmodligen till att även ta hand om dig själv på alla andra tänkbara sätt. Har du fått smak för träning och satsar på att få en starkare och mer attraktiv kropp vill du ju inte förstöra ditt helhetsintryck. Många som tränar för att se bra ut gör även en tandblekning då och då för att få vitare tänder, går till frisören med jämna mellanrum för att fixa till frisyren och försöker hålla en klädsam solbränna stora delar av året. Träningen blir liksom en livsstil som ger avtryck även på andra delar av livet.

Sedan har vi givetvis kosten. Om du precis har gjort ett mycket bra träningspass vill du säkerligen göra allt för att optimera din återhämtning och se till att din träning ger de resultat du vill ha. Du äter förmodligen inte en Big Mac direkt efter träningspasset. Du äter nyttigt och ser till att få i dig alla de byggstenar, vitaminer och mineraler som din kropp behöver.

Det gäller dock att inte låta träningen helt ta överhanden. Allt för intensiv träning under lång tid, utan vila, kommer inte göra några underverk. Snarare är det så att träningen då sliter på kroppen, vilket ger ett resultat som är raka motsatsen till vad du vill åstadkomma. Det är heller inte klokt att avsäga sig sociala aktiviteter bara för att träningen ”måste” komma i första hand. Som med allt annat är en bra balans mellan olika åtaganden den bästa vägen fram till en effektiv träning för en starkare och snyggare kropp.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar