// Artikel om

Deffa kroppen

Tillagd i kategorin Muskler, Träning

När man börjar med defning eller deffa som är ett kortare ord så handlar det om att få fram muskelaturen på sin kropp. Då gäller det att äta så kolhydrats fattig mat som det bara går, för då kommer man gå ner i vikt och musklerna kommer att synas mer då underhudsfettet bränns bort. Men det gäller också att träna hårt så att man ökar sin fettförbränning till max. Om du undrar hur det ser ut efter en rejäl defning har genomförts så kan du kolla på dessa bilderna under.

Som du kan se så syns musklerna ganska tydligt på denna mannen. Men det är endast som exempel, det finns de personerna som är mycket mer deffade än mannen på denna bilden. Men personligen så tycker jag att extrem defning är lite att ta i, det är inte hälsosamt och inte något vidare snyggt heller.

Så gör du själv för att börja deffa!
Det första man behöver ändra på är sin livstil, det gäller att äta mycket protein och lagom med kolhydrater för sin egna kropp. Sen så gäller det att öka sin fettförbränning och det bästa är då att motionera eller ta en längre promenad varje dag. I stort sett så är det nyttig mat som gäller och att räkna så att man inte stoppar i sig mer kalorier än vad man gör av med. Hur länge man ska hålla på med sin defning är upp till var och en, det vanligaste är mellan 1-2 månader. Men vissa väljer att endast göra det under en kortare perioder som 1-2 veckor.

Diskutera artikeln genom att kommentara

2 Kommentarer till “Deffa kroppen”

  1. Bra skrivet, en sak som kan vara bra att lägga till är att man inte behöver vara rädd för fett när man deffar, många är så himla rädda för fett nu för tiden och köper dessa helt onödiga och dåliga light-produkter.

    Tack för mig

    Skriven av Deffa | 16/05/2010, 23:52
  2. Bra skrivet, speciellt bra att poängtera att man ska försöka äta bra med protein under deffen så man inte förlorar muskelmassa.

    Skriven av Deffa | 15/06/2010, 23:51

Skriv en kommentar