// Artikel om

Din hälsa är viktigast

Tillagd i kategorin Hälsa, Kost

I dagens artikel ska vi tala om hur viktig äns hälsa igentligen är och vad man ska tänka på för att ta hand om den på bästa sätt…

Inte skulle du väl medvetet göra något mot din kropp för att skada din hälsa?
Ingen kan säga att dem inte gör något medvetet mot kroppen för att skada den, inte äns du som läser detta. Alla gör det det är bara att inse! Du gör garanterat något eller flera av dessa sakerna; dricker alkohol, röker, snusar, äter onyttig mat eller så kanske du inte sover tillräckligt? Alla dessa sakerna försämra din hälsa, och du gör det medvetet varför?

Det ligger i oss människor, varför ska man sluta leva ett normalt liv genom att sluta med någon av punkterna ovanför. Man måste få leva, man ska inte behöva tänka på det, det är så vi lever. Men man bör göra det för att leva ett sundare liv och om man vill må bättre psykisk och fysiskt. Jag själv försöker att göra det varje dag, men trotts detta så snusar jag, jag tror aldrig att jag ska sluta med det för jag är som jag är… Jag lever! Det händer även att jag dricker alkohol då och då samt äter onyttig mat… :/

Hur gör man för att leva hälsosammare?
Om man verkligen försöker att leva ett hälsosammare liv och tar hand om sin kropp så går det att göra, bara man tänker på det. Exempel på vad du kan göra:

  • När du är ute och handlar så köp inte onyttig mat eller godis/chips. Har du inte det hemma så äter du det inte fast än att du är sugen på det.
  • Röker eller snusar du så är det ett beroende du har skapat, det är bara du själv som kan sluta. Igen gör det åt dig!
  • Alkohol bryter ner dina muskler, du mår sämre psykisk. Drick med måtta och inte för ofta!
  • Sover du inte tillräckligt varje dygn så försämras din hälsa, du blir mer sliten och trött på dagarna, din kropp ställer sig i försvarsposition. Har du sömnproblem så är inte sömnpiller ditt behov, börja istället att träna på gym eller gå ut och ta en promenad några timmar innan du ska gå till sängs. Du kommer då automatiskt att förbruka mer energi och bli trött och somna lättare. Var inte lat, din kropp mår bra utav träning.

Det finns massa saker att ändra på för att förbättra sin hälsa, dessa var bara några exempel och dem vanligaste bland oss människor. Så tar dem till dig och börja lev ett nyttigare liv!

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar