// Artikel om

En lätt sallad till lunch

Tillagd i kategorin Kost

Sallad är alltid gott att äta, det går att bland precis vad som helst i en. Kyckling, tonfisk, fetaost, ägg, eller annat, det är bara fantasin och smaken som kan sätta stopp. Jag föredrar främst en grekisk sallad med fetaost och oliver i, sen så älskar jag en sån färdig dressing från knorr som man kan köpa och blanda i för att få den där fräscha känslan av ny hackad sallad!

Till lunch passar en lite lättare sallad utmärkt, speciellt för dig som vill gå ner i vikt. Jag rekommenderar då en tonfisksallad som innehåller mycket protein eller en kycklingsallad som är väldigt nyttig. Försök att undvika dressing då dessa innehåller mycket kolhydrater samt i vissa fall mycket fett. Vill du bestämt ha dressing, gör då en vinärgett fast använd inte så mycket matolja. Olja till matlagning ska man använda så lite som möjligt av, även när man steker. De som är undernärda ska dricka 1-2 msk per dag för att gå upp i vikt, så då förstår du kanske att det inte är så bra för kroppen om man redan är överviktig.

För er som letar recept på nyttiga och läckra maträtter så hittade jag ett veckoschema på aftonbladet. Dieten innehåller endast 1500 kalorier per dag, och de som följer det kommer att förlora vikt! Läs mer om lyxigt, läckert och lätt på aftonbladet.

Matsedel från webbtidningen aftonbladet:

 • Måndag
  Lunch: Tonfiskgratäng
  Middag: Risotto med skinka
 • Tisdag
  Lunch: Risotto från måndag
  Middag: Stuvade makaroner med grönsakspytt
 • Onsdag
  Lunch: Stuvade makaroner från tisdag
  Middag: Fänkålssoppa med krutonger
 • Torsdag
  Lunch: Soppa från onsdag
  Middag: Sallad i tunnbröd
 • Fredag
  Lunch: Sallad från torsdag
  Middag: Fetaostkyckling och eventuell efterrätt
 • Lördag
  Lunch: Fiskfärsbiffar
  Middag: Lammspett och eventuell efterrätt
 • Söndag
  Lunch: Sharonkassler
  Middag: Lax i ädelostsås och eventuell efterrätt

Vill du ha recept på denna matsedeln så får du besöka aftonbladet via länken ovanför. Det är nyttigt gott och väldigt bra för hela din kropp. Är du enbart ute efter salladsrecept med smaker av sommaren så finns det andra alternativ. Men jag rekommenderar främst veckomatsedeln över, detta främst för att det är en varierande kost.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar