// Artikel om

Enkla övningar i hemmet

Tillagd i kategorin Övningar, Träning

Allt fler börjar intresserar sig för träning i hemmet. Och då passar det perfekt att ta upp det här i ett inlägg för att så många som möjligt får chansen till att träna hemma. Men först så måste jag bara säga att motivationen är inte alls lika hög i sitt hem, det kan uppkomma lathet och en väldigt dålig aktivitet. Med detta menar jag att om du har chansen, så ska du absolut träna någon annan stans än just i hemmet, varför inte ute på gården eller i bästa fall på gymmet?

Övning för bröstmusklerna
Vi alla känner till den traditionella bröstövningen som är armhävningar, det är en väldigt bra övning som inte kräver något träningsredskap. Vill man avancera lite så kan man hålla armarna i ett bredare läge som gör att övningen blir jobbigare. Det är även bra att göra den sakta för att få sina muskler att jobba mer. Är man klen så kan man sitta på knä.

Läs mer om hur du kan pumpa upp dina bröstmuskler på gymmet!

Övning för magmusklerna
Magen har tåliga muskler som gör att du kan träna dessa varje dag. Situps med benen ovanför huvudet i liggande läge är mycket bra och går att utföra var som helst.

Övningar för ryggmusklerna
Att allt fler personer har ont i ryggen är ingen tillfällighet. Det krävs träning för att få den att bli bättre och då passar ryggresning perfekt som tränar stora ryggsträckaren (erector spinae) och musklerna mellan skulderbladen. Den kan man utföra liggandes på golvet på mage. Man ska sedan dra upp låren och benen samt lägga sina händer bakom huvudet och lyfta upp huvudet samtidigt. Man skapar då en balans på magen som gör att man tränar ryggen.

Övningar för benen i hemmet
Våra ben använder vi dagligen, men en del har jobb som gör att de inte får tillräckligt med träning som dem behöver. Då kan man göra utfallssteg! Man går då rakt fram på en linje, vid varje steg så går man ner med det främre benets knäskål och nuddar marken. Sen reser man sig upp utan att röra marken med händerna och tar nästa ben. 50-100 meter bör man gå utan vikter.

Träna armarna i hemmet (biceps)
Har du något som väger lite i hemmet? Det kan vara en mjölpåse eller en vanlig matkasse som du lägger något / några paket mjölk i. Ställ dig mot en vägg och dra påsen upp emot huvudet, precis som en gunga fast på sidan. Gör detta 10-14 gånger och vila. Sen gör du denna proceduren 3-4 gånger till.

Träna triceps hemma
Precis på samma sätt som du använder saker som “väger” hemma när du tränar framsida armar (biceps) så ska du göra lika dant här. Men istället så tar du påsen ovanför huvudet med raka armar. Sen sänker du sakta ner underarmarna bakom huvudet samtidigt som du har överarmarna stilla, dra sedan upp dem igen och känn hur triceps jobbar. Gör detta 8-12 gånger och vila sen. Utför denna övningen 2-3 gånger.

Dessa övningarna är såna som man kan göra hemma om man inte har “tid” till att gå ner till det lokala gymmet. Dessa är bara grunder, det finns många mer man kan använda sig av för att träna på annorlunda sätt. Tänk på att stretcha både innan och efter träning för att tänja ut dina muskler. Detta gör att din träningsvärk blir mildare samt så uppkommer inte skador så lätt! Om denna artikeln var intressant så rekommenderar jag även en annan som heter träna hemma, enkla övningar som innehåller fler sätt att träna på samt några videos.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar