// Artikel om

Fem bra tidningar om träning och hälsa

Tillagd i kategorin Träning

Att leva sunt handlar mycket om att inte falla tillbaka i gamla hjulspår. I början kan det vara inspirerande att göra nyttiga kokosbollar och ge sig ut i löparspåret, men efter en tid är risken stor att man ändå brer sylt på rostmackorna och sjunker ner framför 3:ans repriser på sit coms du redan sett.

Bild som visar profilen av en vältränad man

Att gå mot en sundare livsstil är dock ett långsiktigt projekt och då krävs det att man hittar något som passar, träningsformer och matvanor man klarar att hålla i en lång tid. Här kan ingen berätta för dig hur du SKA göra. Du måste hitta lösningar som passar just dig.

Med det inte sagt att du inte ska inspireras av andra. Tvärt om. I själva verket är det ofta det bästa sättet att få fart på träningen och att laga bra mat. En webbsida som den du besöker nu kan ge goda tips om både mat och träning, men det finns också traditionella tidningar om träning som är klart läsvärda för den som vill få nya tips och kanske ställa om sin livsstil. Tillsammans med Tidningskungen har vi sammanställt en lista på några av de magasin som är bäst inom området.

Runner’s World: Det här är ett internationellt magasin för löptokiga. Det finns på en rad olika språk (även svenska) och artiklarna är inte bara översatta, som fallet är med en del andra tidningar, utan riktar sig mot en svensk målgrupp. Tolv gånger per år får du tips om träningsprogram, intervjuer med löpfrälsta, test av löparutrustning och mycket annat.

Bicycling: Cykelentusiaster är ett eget släkte. Det verkar som om den som blir biten av cykelflugan – oavsett om det är landsvägsåkare eller de som vågar störta sig ner för Åreskutan – tänker på cykling nästan dygnet runt. De är lite som vältränade golfare. Hur som helst är Bicykling tidningen för dem. Här går du tips och träningsråd från cykelexperter, kan läsa test av nya produkter och förberedelser inför alla de stora landsvägsloppen.

iForm: Den här tidningen kallas sig själva ett ”kvinnomagasin”, men det tycker jag inte ska avskräcka någon – oavsett kön – att plocka upp den och bläddra. Det känns lite omodernt att skilja på befolkningen på det sättet. Alla kan vinna på att läsa om tips på sunda matrecept, förklaring av olika dieter, träningstips och en naturlig och bra hudvård. Visst, tidningen är ganska bred och går inte på djupet i någon speciell idrott etc., men är det en bred tidning du vill ha är det ett gott val.

Body: Muskler, muskler och åter muskler. Här hittar du kanske inte något för den som vill ställa om livsstilen och börja leva lite sundare. Här presenteras kost och träningsråd med större precision och passar dem som redan går på gymmet och vill ta det där sista steget. Du hittar forskningsrön om både kost och träning blandat med träningsråd och reportage från fitness- och bodybuildingvärden.

Idrott och kunskap: Den här tidningen sticker ut en aning. Här är det mindre av allmänna råd och mer av träningskunskap som rotar sig i forskningens framsteg. Det är Sveriges första, och enda,

populärvetenskapliga magasin i ämnet. Vill du följa idrottsforskningen är Idrott och Kunskap det självklara valet.

Visst, vi har bara skrapat på ytan av utbudet av tränings- och kosttidningar. Man skulle kunna lägga till många, men det här var några goda förslag i alla fall.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar