// Artikel om

Fettsugning på kroppen

Tillagd i kategorin Hälsa

Att göra en fettsugning är inte alls ovanligt, det är faktiskt den vanligaste plastikkirurgiska ingreppen i världen. De som väljer att göra denna operationen gör det för att de är överviktiga, men det är minst lika vanligt att göra det för att se bra och smalare ut som då kallas en skönhetsoperation. Om man väljer att göra detta ingreppet i Sverige så måste man först ha godkännande av läkare om det är av medicinska skäl. Annars så får man betala för det om man tycker att det är lite väl mycket fett någon stans på kroppen.

De områden som lämpar sig bäst för fettsugning hör mage, armar, midja, rygg, lår, knän, haka, lårens insida, höfter och hals. Det finns även ett par andra ställen på kroppen, men dessa är de vanligaste när man talar om att suga ut fett från kroppen då fettet främst lägger sig här.

Hur går en operation vid fettsugning till?
En operationen utförs genom att man först injicerar rikligt med bedövningsmedel i området som skall opereras och sugas ut på fett. Därefter sugs fettöverskottet ut i området man valt på kroppen med hjälp av väldigt tunna rör. Spetsen till röret vibrerar snabbt för att slå sönder fettet och ger därmed ett slätare och finare resultat.

Ingreppen görs under lätt narkos samt lokalbedövning, och tar mellan en och två timmar. I de flesta fall går det alldeles utmärkt att komma hem samma dag om allt går bra. Annars erbjuds man ofta ett eget rum på kliniken man gör ingreppet på. Men man kan gärna förbereda  för att någon hämtar en på kliniken. Det är även bra om man har någon som kan hjälpa en i hemmet de första dagarna efter operationen då man kan ha ont och är väldigt trött. Så man kan även beräkna att man kommer att vila de första dagarna efter en operation.

Bör man överväga att göra en fettsugning?
Jag tycker att man ska ta en rejäl funderare innan man gör en fettsugning. Dels för riskerna samt så tycker jag att man ska funderar varför man vill göra en fettsugning. I de flesta fall så är det av medicinska skäl så då är det fullt förståeligt, men att göra en sån här operation för att man själv tycker att man har lite överblivet fett på kroppen tycker jag inte är ok. Om man lider av det så tycker jag att  man ska tala med en psykolog som oftast kan hjälp en att tänka i andra banor. Då slipper man betala för att man ska må bättre, för man kan faktiskt känna mer kärlek till sin kropp efter en pratstund med en psykolog.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] inte finns! Det enda som man kan göra för att bli av med övervikten snabbt är att genomgå en fettsugning. Dock så är detta inte att rekommendera innan man har provat alla andra dieter och viktmetoder […]

  2. […] om fettsugning, operation och övervägan Tillagd i: […]

Skriv en kommentar