// Artikel om

Förkyld och styrketräning

Tillagd i kategorin Hälsa, Träning

Att träna när man är sjuk är inget bra alternativ, inte ens när man känner av den där lilla förkylningen som gör att näsan rinner och att man inte känner sig så värt pigg. Så har jag känt mig nu i ett antal dagar, och då har jag fått hålla mig borta från gymmet. Det är tråkigt, för jag älskar verkligen att styrketräna och känna att man gör något, nu gör jag raka motsatsen, ligger framför soffan och kollar på en film. Så vill jag inte leva mitt liv, men det är bara tillfälligt, jag kommer att återhämta mig så att jag kan börja träningen igen på allvar snart igen!

Varför är det inte bra att träna när man är förkyld?
När man känner sig täppt, eller det minsta av att näsan inte är som den brukar så har men troligen ett rhinoviruset som smittas genom luftvägarna. Det är det vanligaste när man har en förkylning. Den vanligaste förkylningen går över på 7-14 dagar, men om den fortfarande sitter i så kan man behöva kontakta läkare för att få antibiotika mot den. Vanliga symptom är öm hals, rinnig näsa, täppt näsa, nysningar och hosta. Ytterligare symptom kan vara ögoninflammation, muskelsmärta, trötthet, huvudvärk, muskelsvaghet och minskad aptit. Feber och utmattning är vanliga vid influensa. Så nu blir det ingen styrketräning på hela denna veckan, vilket är riktigt surt för mig! Men jag vet att om jag skulle träna så skulle jag inte prestera så värst bra, så det blir bäst i att undvika det helt.

Andra relaterade artiklar på Kosten

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar