// Artikel om

Fungerande bantningsmetoder

Tillagd i kategorin Hälsa, Kost, Vikt

I åratal har människan testat olika bantningsmetoder för att gå ner i vikt, och vissa fungerar medan andra inte gör det. Varför är det så? Jo, det finns flera olika faktorer som pekar på att metoden i sig fungerar, men dock inte lika bra på alla som testar den. Det kan vara att ämnesomsättningen inte är lika bra på “person 1” som “person 2” och detta medför då att den andra personen förbränner kolhydrater och fett mycket bättre och enklare. Men för den första personen behöver det inte vara slutet, för det finns andra bantningsmetoder som fungerar bättre på andra människor än på just en sorts människor. Det är därför som det finns flera stycken.

Mer viktminskning med rätt bantningsmetod, garanterat!
Som jag berättade ovanför så fungerar bantningsmetoder olika på olika slags människor. Och för att man ska hitta sin egna så måste man testa sig fram. När jag själv får frågan från en läsare som vill gå ner i vikt och undrar vad jag kan rekommendera så brukar jag främst säga GI metoden. Den är inte skadlig för hälsan och den tillför inte bara en nyttigare kost utan den får dig som person att finna din idealvikt och få bättre viktkontroll. Det är en diet som man kan leva på resten av sitt liv tack vare att den är så nyttig. Så om du vill testa en beprövad bantningsmetod så är GI något för dig.

Annan metod hjälper dig steg för steg…
Om den ovannämnda metoden inte fungerar så finns det andra sätt som fungerar om man vill gå ner i vikt. Och då kan jag tipsa om de 10 stegen för viktminskning som är skriven av en skribent på bantningstips.net. Där hittar man tips på vad man själv kan göra för att öka sin viktminskning redan idag om man är villig att följa alla stegen. Klarar du det?

Diskutera artikeln genom att kommentara

3 Kommentarer till “Fungerande bantningsmetoder”

 1. Hejsan

  Jag är en kvinna på nu 47 år. Började typ i maj förra året med att ta bort kolhydrater så som bröd, potatis, pasta o ris. Åt istället mer protein, lärde mig att äta kyckling. Mycket grönsaker har jag alltid ätit så det fortsatte jag bara med. Har varit vegetarian i tio år innan, men jag lärde mig att inte tänka på att det var kyckling sedan har det gått bättre. Numera kan jag äta bacon o ägg oxå.

  Nu till frågan, jag gick ner väldigt fort i början 18 kg gick bort på bara 3 månader. Men sen har det gått så otroligt långsamt!!!
  Nu har jag totalt gott ner 24 kg, gick upp ett kilo för en månad sedan.
  Då hade jag gått över lite mer till LCHF, ökat på fett intaget. Med grädde o smör, vilket jag inte åt något tidigare. Utan då matgrädde om jag skulle ha nått sånt. Och eftersom jag inte äter smörgås längre så använde jag ju inget smör heller. Tagit bort morötter o frukt oxå!!!

  Jag bakar Oopsis med nötter i å börja då med smör på dom och ost o skinka. Men jag går inte ner mer!!!

  Tänkte kolla in GI istället, men vad jag har sett hitintills så verkar det inte vara någon skillnad???

  Tacksam för alla tips å råd ni kan ge!!! Jag väger idag 86kg på 167 cm så jag har mer att ta av!!!

  När jag gick ner som mest gick jag ½ mil i skogen varje morgon efter frukost, det gör jag inte nu sedan all snö kom utan går på lunchen oftast en timme, inte lika fort då, har fått problem med kroppen, men ändå en timme oftast.

  Snälla jag skulle så gärna vilja gå ner helst 15 kg till.

  Mitt dags intag ser ut så här ungefär:

  Frukost :
  3 st Oopsis med (numera utan smör) kokt skinka, ost o en tomat på, grönt te.
  Lunch:
  Halv burk laktosfri keso, en burk makrill i tomatsås, två kokta ägg
  Middag:
  250 gr kokt färsk broccoli, en kycklingfile i gräddsås

  däremellan dricker jag i regel två koppar te till utan mjöl men med 5 st hermetas i. Å så försöker jag hälla i mig 2 liter vatten.

  MVH
  Susanne

  Skriven av Susanne | 23/03/2010, 07:51
 2. Hej Susanne!

  Jag rekommenderar starkt GI om du har stannat upp i din viktminskning (läs mer i menyn under GI metoden).
  Du nämner också att du har problem med kroppen, vad är detta för skador / smärtor? Om det är så illa att
  du får ont när du tar en promenad så bör du uppsöka läkare då det kan vara en inflammation av något slag. Om inte så kanske du skulle försöka att ge dig på att promenera 5 kilometer igen varje morgon för att öka din förbränning.

  Angående din kost så tycker jag att den ser helt ok ut men jag undrar om du äter något annat mellan frukosten och lunchen då jag skulle tro att du kan bli lite sötsugen?

  Skriven av admin | 23/03/2010, 07:59
 3. Tack för ditt svar!!!

  Mellan frukost o lunch tar jag en kopp grönt te bara numera men när jag minska i vikt åt jag en frukt oxå som mellanmål till te.

  Har fått diagnosen Fibromyalgi, men det kommer i skov så jag räknar med att kunna komma igång med promenaderna när det värsta lagt sig.

  Angående söt sug har jag inte det längre sedan jag sluta med frukt, inte heller några blodsocker fall som jag kunde få innan.

  Men funderar på att börja med ett par frukter om dagen.

  Skriven av Susanne | 23/03/2010, 09:58

Skriv en kommentar