// Artikel om

Gå ner i vikt med rätt metod

Tillagd i kategorin Vikt

För den som vill gå ner i vikt och tappa några extra kilon så finns det en hel del saker man kan göra. Man måste först och främst vara helt inställd på att man vill börja banta eller bara komma i form genom att träna, annars så kan man tappa tålamodet och börja fuska med det man verkligen vill uppnå. Så är du intresserad av att gå ner i vikt och bli lite smalare?

Så bra, du är intresserad av en viktminskning på din kropp 🙂 ! Det ska vi kunna ordna… Men det är bara du själv som kan hjälpa dig att gå ner i vikt, det är igen annan, tänk på det. En bra metod som har fungerat för många är GI-Metoden som är för den som gillar mat och äta en stor mängd av det men samtidigt gå ner i vikt, låter det intressant? Så för att börja med GI-Metoden så krävs det att du byter ut en del saker i ditt kylskåp. Nedanför finns saker du ska byta ut om det finns i din kyl samt andra saker du måste göra / tänka på.

  • Vitt bröd mot grovt bröd
  • Potatis mot sallad eller fullkornspasta
  • Ät mer protein, detta finns det gott om i bönor, fisk och kött
  • Börja motionera, det räcker med att du är ute och ta en promenad på 30-60 minuter / dag
  • Sov tillräckligt varje dygn, 7-8 timmar är normalt
  • När du ska handla mat, skippa godis och andra onyttigheter

När du har börjat göra dessa pukterna ovanför så kommer du känna dig mer pigg / glad. Du kommer även att börja gå ner i vikt redan efter 1 vecka när du har börjat med GI. Lägg även på minnet att du inte behöver äta mindre mat än du gjorde innan du började med denna metoden, du måste bara tänka på vad du stoppar i dig! I vitt bröd och potatis är det snabba kolhydrater i och detta gör att din kropp förbränner detta mycket snabbare än om du skulle äta grovt bröd eller fullkornspasta som det är långsamma kolydrater i. Att äta långsamma kolhydrater med lågt GI i är huvudsaken med GI-metoden. Du kommer då att känna dig mer mätt en längre tid och inte vara så sötsugen som du troligtvis är idag.

Protein som du även ska äta mycket av hjälper dig att bränna fett snabbare. Det ger även en längre tid av mättnadskänsla. Ett bra tips för dig som inte vet vad som innehåller mycket protein är att köpa kosttillskott som innehåller mycket protein och ta detta före varje måltid. Whey-100 är att rekommendera för den som vill ha ett proteinrikt kosttillskott.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar