// Artikel om

Gå upp i vikt

Tillagd i kategorin Hälsa, Kost, Vikt

Det är inte bara personer som lider av övervikt, även undervikt är ett stort problem i hela världen. Forskarna vet varför det är så här men kan inte gör något åt det för det är personen i fråga som själv måste göra något åt det. Vill man gå upp i vikt så är det viktigt att sköta sina matvanor korrekt, man kan inte hoppa över en frukost bara för att man inta har en så stor aptit just då. Man får helt enkelt tvinga i sig mat för att få lite mer kött på kroppen. Är man extremt underviktig så är det klokast att kontakta en läkare om råd, annars så fungerar det att äta mycket grädda (3 dl) och rapsolja (1 dl) varje dag för att gå upp i vikt.

I skolorna retas barnen med båda parter. När du var liten hörde du säkert någon säga till dig, eller någon annan person att du var fet, tjock eller överviktig. Det är lika dant idag men även “oj vad du är smal”, smalis eller tunnis. Det är lika vanligt att bli kallad överviktig som underviktig. Barnen i skolan är inte medvetna om vilka skador detta gör på den andra personen som blir kallad detta.

Så lägger man på sig några extra kilon. Är man underviktig så kan styrketräning vara ett bra alternativ. Men det är då även viktigt att äta kosttillskott som man går upp i vikt av. Ett rekommenderat alternativ är då Myodrive som är en bevisad vikt ökande produkt som vi på Kosten har provat. Vill man inte stoppa i sig träningsprodukter så är fet mat ett bra alternativ till att gå upp i vikt. Men det kan även vara skadligt för kroppen att äta för mycket av detta. Det bästa är att ha bestämda tider som man äter (frukost, lunch, middag och kvällsmat samt även mellanmål), hoppar man över detta så går kroppen in i ett energisparläge. Som gör att du både kan förbränna mer fett men även lägga på dig en hel del om din kropp reagerar på ett visst sätt.

Vill du veta mer om kost hälsa och träning så är du välkommen att prenumerera via e-post eller RSS. Det är gratis och går väldigt snabbt att göra. Klicka i menyn över på “senaste nytt” så kommer du att hitta 2 olika prenumerationsval du kan välja mellan.

Diskutera artikeln genom att kommentara

3 Kommentarer till “Gå upp i vikt”

 1. Hej! Jag är en tjej på 14 år som vill minska magen. Vet inte hur jag ska göra. Jag tränar ganska mycket men jag märker inte nån större skillnad.

  Skriven av Jennifer | 01/08/2011, 14:05
 2. Hej Jennifer!

  Det handlar om att man stoppar i sig mer kolhydrater än vad kroppen gör av med. Och därför lagras denna energi i magen/låren/armarna i form av fett. Testa att minska portionerna och stoppa undan godiset och fikat under en 3-veckors period. Efter, om du skött detta så får du gärna återkomma och skriva hur det gick!

  Det är även viktigt att du tränar som vanligt under denna tiden. En extra promenad skadar inte på morgnen/kvällen.

  Lycka till!
  //Kosten.nu

  Skriven av admin | 09/08/2011, 07:28
 3. Hej!
  Jag är 13 år och smal och tunn och vill gå upp i vikt. Jag vill inte träna på gym, hur ska jag göra? Jag vet inte heller vad jag gillar att träna..

  Skriven av Ida | 24/04/2012, 08:49

Skriv en kommentar