Börjar med GI-Metoden

Att börja med GI-Metoden är inte svårt, du kan vara igång redan efter att du har läst denna sidan som GI. Efter att du har läst det som vi har skrivit på denna sidan är det bara du själv som kan besluta om du vill börja med metoden eller inte, vi hjälper dig att börja genom att beskriva hur du ska göra, inte säga åt dig att nu ska du börja. Allt fler har problem med att börja med något nytt i deras liv, svårt att lägga till en rutin när dem redan har fullt med dagliga rutiner i sitt liv. Men vi rekommenderar denna bantningsmetoden framför alla andra för att vi vet att den fungerar, bara du kan ta åt dig coh börja använda den så ska det inte vara några problem.

Börja med GI-Metoden nu

Först ska vi beskriva för dig vad GI-metoden handlar om. GI-Metoden är uppbyggt på Glykemiskt Index, som är ett mått på hur snabbt kolydrater i ett visst födoämne bryts ner av din kropp. Har man ett högt GI så bryts det ner snabbare och ju lägre desto långsammare och det är dem långsamma födoämnena du ska äta. Du ska äta långsamma kolhydrater för att du kommer att känna dig mätt längre samt så är det mycket nyttigare med långsamma kolhydrater för din hälsa.

Det som du kan börja med redan idag för att komma igång med GI-metoden

  1. Du ska inte börja äta mindre än du gör dig, du kan äta precis i dem mängderna som du är van vid. Dock så ska du äta mat med långsamma kolhydrater så att du känner dig mätt längre. 3 Mål om dagen dvs, frukost, middag och kvällsmat. Känner du att du skulle behöva ett mellanmål så går det bra med någon frukt på eftermiddagen.
  2. Ät mindre potatis eller inget alls. Du kan byta ut potatis mot grönsaker, samt om du gillar bönor så ät sojabönor till din sallad. Anledningen till att du ska byta ut potatis eller inte äta det alls är för att det har högt GI, vilket gör att din mage förbränner det mycket snabbare än grönsaker som har lågt GI. Sojabönorna ska du äta för att dem innehåller mycket protein. Proteinet påverkar din sköldkörtelshormon som ökar förbränningen av fett i din kropp.
  3. Byt ut vitt bröd mot fullkornsbröd, detta är för att det vita brödet innehåller luft och vitt mjöl vilket förbränns snabbt i din kropp. Du ska ha proteinrik mat som skinka, ägg eller ost på ditt grovbröd. Du ska även byta ut vanligt vitt ris och pasta mot råris och fullkornspasta.
  4. Ta reda på om du inte radan vet vad som är proteinrik mat och vad som inte är det (kolla på födoämnets innehållsförteckning). Du ska alltid se till att äta gott om proteiner till varje måltid för att hålla förbränningen uppe i din kropp.
  5. Ät nyttigt fett. Dem nyttigaste fetterna heter fleromättat- och enkelomättat fett och det finns exempelvis i fisk och avokado. Undvik mättat fett så mycket det går, helst helt!
  6. Ät nyttig GI-mat som du blir mätt av och som kroppen tar längre tid på sig att bryta ner. Exempel: fibrer, baljväxter, havregrynsgröt, linfrö och psylliumfrö är en del av dem. Dessa livsmedel gör att du inte kommer att vara hungrig, trött, okoncentrerad eller sötsugen.
  7. Sover du inte mer än 7 timmar per dygn så är det dags att börja, detta kan vara den största delen till att du är överviktig idag. När vi sover utsöndras stora mängder av kroppens tillväxthormon vilket ökar förbränningen.
  8. Bli mer aktiv än du är idag, det kommer att hjälpa dig att sova på nätterna då kroppen förbrukar mer energi. Du behöver inte gå ner till någon träningslokal, det räcker med att du är ute och går 30 minuter till 1 timme per dag för att förbruka mer energi. Vill du bygga muskler och förvandla ditt fett som du har idag till muskler så går det utmärkt. Kroppen behöver långsamma kolhydrater som GI-metoden bygger på för att få större muskler.


Följer du dessa 8 punkterna så kommer du att gå ner i vikt, inget snack om saken. Men du får inte hoppa över en ända punkt. Skulle du exempelvis hoppa över punkt nummer 7 så skulle allt rubbas samt vad hela GI-Metoden bygger på.Vi tror på dig, och vi vet att du kommer att lyckas om du bara själv vill! Det är bara du själv som kan göra något åt din övervikt, följ stegen ovanför och du kommer att gå ner i vikt med GI-Metoden.

Tyckte du att denna artiklen var informativ och gav dig något så rekommenderar gärna dina vänner och bekanta denna sidan. Eller om du har en webbsida så får du gärna länka till denna artiklen om GI-Metoden.

Vill du har fler tips direkt när dem kommer upp? Bli en prenumernat kostnadsfritt hos oss och få meddelande automatiskt när dem publicerats. Bli prenumerant nu!