// Artikel om

GI och julmaten

Tillagd i kategorin Hälsa, Kost

Ja, nu börjar vi närma oss julafton men innan dess så äter man julbord många veckor innan. I denna artikeln tänkte jag ta en närmare titt på om det går att kombinera julmaten med just GI-metoden, går det?

Både ja och nej är svaret på denna evighetsfråga. Det finns en hel del mat som man kan stoppa i sig som GI användare, men det finns även mat som man blir tvungen att hoppa över helt. Ta bara en titt på GI tabellen som visar en del del saker som man kan stoppa i sig. Tänk på att ju lägre siffran är desto bättre för dig som går på denna metoden. I tabellen finner man allt från bröd till kött, men även godis. Det är viktigt att du som läser listan inte tror att bara för att choklad finns med så kan man äta det. Så fungerar det inte!

GI är en metod som uppkom för att övervikt är en hälsofara om det leder för långt. Den vägleder de som vill gå ner i vikt på ett mer hälsosamt sätt än att bara chockbanta kroppen på ett par dagar. Det har vi talat om här tidigare, och det är inte alls bra. Hälsan är det viktigast, så borde du också tänka! Vill du börja med denna metoden så råder jag dig att läsa igenom ett par GI artiklar innan, då får du en bättre överblick med vad detta är för något.

Visst är julmat underbart, men när Januari 2010 kommer, då vill man inte ens tänka på julbord och all mat som man har stoppat i sig. Så blir det i alla fall för mig, det har aldrig slagit fel. Tidigare år har jag haft lite ångest måste jag säga, och det är inte för att julafton eller juldagen är över, utan föra att jag har ätit lite mer än vanligt. Men det tror jag nästan att hela Sverige befolkning har gjort, så man är inte ensam om att gå upp med några kilon. Detta året har jag hur som helst förberett mig väldigt bra fysiskt, jag vill gå upp i vikt, jag har ätit viktökande nu i över 1 år och gått upp nästan 15 kilon. Nu ligger jag närma 90 kilo strecket. Med detta menar jag att nu vet jag redan och min kropp om att jag kommer att få några extra kilon till. Men det är inte säkert, det kan även vara så att jag går ner i vikt. Vi får se hur det blir. Nu under julhelgen ska jag i alla fall sluta med viktökande kosttillskott och se om jag lägger på mig något. Hur har du själv gjort för att förbereda dig inför dessa veckorna av underbar julmat näst intill varje dag?

Med denna artikeln vill jag säga: Tänk på vad du stoppar i dig så att du inte får äta upp det sen i Januari som har hänt mig innan.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar