// Artikel om

Huvudvärk

Tillagd i kategorin Hälsa

Har du också drabbats av den där fruktansvärda huvudvärken som tar flera timmar innan den går över, då är du inte ensam! Många som får huvudvärk tror att det är hjärntumör (cancer) men jag kan då meddela dig att det oftast inte är någon fara. Dock så finns det faror med värk i huvudet som man bör ha under uppsyn!

  • Svår huvudvärk som debuterar plötsligt. Det kan vara tecken på subarachnoidalblödning (pulsåderblödning i hjärnan) eller meningit eller meningoencefalit (inflammation).
  • Progredierande (tilltagande) huvudvärk. Detta kan bero på en förändring inuti huvudet som orsakar ökande tryck; (hjärntumör eller en blödning), eller en inflammation i huvudets pulsådror, temporalisarterit. Den senare kan obehandlad leda till blindhet om den även angriper synnervens blodkärl.
  • Huvudvärk som utlöses efter en fysisk ansträngning, hosta eller sexuell aktivitet. Detta ökar risken för att det kan vara en hjärnblödning.
  • Olika symtom utöver huvudvärken. Dåsighet, förvirring, minnesförlust, känselförändringar, feber, ledvärk och muskelvärk talar för att det kan vara en allvarlig sjukdom bakom.
  • Huvudvärk som börjar efter 50 års ålder. Detta kan vara en allvarlig sjukdom till dess att motsatsen har bevisats eftersom de flesta ofarliga huvudvärkstyper som spänningshuvudvärk och migrän börjar före 50 års ålder.
  • Huvudvärk som väcker dig.

Källa: http://www.helhetsdoktorn.nu/tipsv6.htm

Vet du med dig att du drabbats av något som listas ovanför bör du uppsöka läkare. Det är aldrig bra och gå och tänka på något som kan vara exempelvis ett tumör. För då mår man bara dåligt psykiskt, så ring nu direkt och boka en tid för ett läkarbesök!

Andra externa webbplatser med information om huvudvärk:

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar