// Artikel om

Isodieten

Tillagd i kategorin Kost

Kosten Isodieten

Nu har ännu en diet anlänt som lovar goda och sunda resultat. Isodieten är en mer balanserad diet som grundar sig i GI-metoden och ursprungsdieten, Atkins-dieten. Målet med Isodieten är att äta lika delar av fett, protein och kolhydrater. Iso kommer från grekiskan och betyder lika. Du minskar alltså ditt intag av kolhydrater medan du ökar intaget av fett och protein i jämförelse med den traditionella tallriksmodellen. En annan del av dieten som är helt ny är att den är helt glutenfri. Du skall alltså inte äta stärkelse vilket du finner i pasta, potatis och bröd.

Du får inte äta vilka typer av kolhydrater och fett som helst. Kolhydraterna skall vara långsamma kolhydrater som inte stör din insulinnivå allt för mycket och som du håller dig mätt på under en längre tid. Fettet skall vara enkel- eller fleromättat fett. Den här typen av fett finner du i fisk, vegetabiliskt fett och de flesta fetter som är flytande i rumstemperatur. Animaliska fetter bör man undvika så gott det går. Allt för att hålla fettförbränningen uppe och inte lagra något i kroppen.

Isodieten ger dig inte en kikstart som exempelvis GI-metoden där du utesluter kolhydrater nästan helt i början av dieten men du kan och andra sidan hålla kvar vid Isodieten resten av livet. Du behöver inte ställa om för att öka kolhydratintaget efter du nått ditt mål och risker att åka fast i dina kolhydratfällor igen. Isodieten är designad för att ge dig den där balanserad sunda kosthållningen från början.

Isodieten fungerar för nästa alla. Ingen diet fungerar på alla människor men de dieter som inte är allt för extrema brukar fungera bäst i längden. För de personer som lider av diabetes eller är i riskzonen för att få diabetes kan Isodieten vara vägen till en sundare livsstil. Då du utesluter många sockerfällor och snabba kolhydrater som skjuter insulinnivån i höjden kommer du att må riktigt bra av Isodieten. Även de som lider av orolig mage kan må gott av de tips du får från Isodietens recept. Gluten kan vara anledningen till att din mage inte alltid vill samarbeta. Isodieten är värt ett försök.

Tänk på när du bestämmer dig för att testa en diet, oavsett vilken diet du väljer, att sätta upp långsiktiga och realistiska mål. Var också tålmodig. Det är inte troligt att du rasar i vikt eller att du går ner i vikt varje vecka. Ditt mål bör vara att må bra långs resans gång.

Andra artiklar på Kosten.nu

Diskutera artikeln genom att kommentara

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] vis och det är lättare att komma tillbaka till en normal kosthållning utan att öka i vikt. Isodieten är en ännu mildare variant där målet är att ha en jämn fördelning mellan kolhydrater, fett […]

Skriv en kommentar