// Artikel om

Jag varierar mina träningspass

Tillagd i kategorin Övningar, Personliga bloggar, Träning

Hej allihop! Jag tänkte bara ge ett exempel på hur ett träningspass för mig kan se ut. Självklart varierar träningspassen beroende på vad jag är ute efter (dvs högintensiv, lågintensiv, tungt, fler reps etc).

Tjej som utför knäböj med stäng

Igår fokuserade jag och min PT (personliga tränare) på högintensiv träning, dvs mjölksyra, maxpuls och slit under ca 45 minuter. Vi började med 30 minuters intervallträning på löpbandet, intervallerna var då indelade i två hastigheter: ”vanligt tempo”, ca 11/12 km/timmen och ”maxtempo”, ca 15/16 km/timmen. Det kommer ALLTID en tröskel/vägg efter ca 15 min, flåset kommer och det börjar kännas jobbigt, speciellt när man kör intervallträning. Ett litet tips när du har ont om tid är att köra just intervaller, du kanske bara behöver 30 minuter för en ordentlig genomkörare. Efter den intensiva uppvärmningen var det dags för något som Richard kallar “tapout-passet”, som ser ut såhär:

– 10 burpees med chin (armhävning + 1 chin)

– 15 squats (knäböj) med stång (40 kg)

– 20 fällkniven (ligg på rygg, sträck ut armar och ben, genom en explosiv rörelse ska du sedan “slå ihop” armar och ben, som en fällkniv helt enkelt!)

Dessa tre övningar varvade jag mellan i 12 minuter utan vila. Ja, ni tänker helt rätt…fy tusan så jobbigt! Japp, det är det verkligen, men oj så bra det känns efter man har klarat det! Kroppen klarar med än vad vi tror kära vänner!

Idag ska vi istället köra lågintensiv, tung styrketräning. Vad det blir mer exakt vet jag inte just nu, men jag lovar att uppdatera mer om det lite senare! Tung styrketräning är som sagt en liten favorit för mig.

Min utmaning till er idag blir att motionera i 30 minuter! Ta en snabb promenad, kör lite styrketräning i trädgården, hoppa hopprep eller snör på dig löparskorna och dra ut i spåret. 30 minuters rörelse idag allihop! Kommentera gärna och berätta vad ni gjorde, hur det kändes etc. Jag vill jättegärna höra vad just DU körde!

Ha en grym dag!

//Jonina – Läs mer om vem jag är här.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar