// Artikel om

Jobba med det man inte trivs med

Tillagd i kategorin Hälsa

För några månader så arbetade jag på ett köksföretag där arbetstiderna inte var hälsosamma. Jag var tvungen att gå upp klockan 5 varje dag den en veckan för att kunna vara på jobbet klockan 6. Veckan därefter så var tiderna annorlunda, då började jag inte förens klockan 13.15 och jobbade då tills 23.30 på kvällen.  Det enda som var positivt med detta var att jag var ledig varannan fredag, på den veckan då jag jobbade sen. Men annars så var detta jobbet eller tiderna inte alls enligt vad min kropp är uppbyggd för. Nu 7 månader senare när jag slutat jobbet så skulle jag aldrig få för mig att börja på det jobbet igen, inte ens på ett annat jobb som erbjuder skift. Detta för att det sliter på hälsan och sen så gillar jag inte att jobba praktiskt.

För att kroppen ska må bra så måste man behandla den därefter också. Man kan inte tänja på gränserna hur länge som helst, visst så fungerar det ett tag. Men inte hela tiden, för till slut så går man inte i väggen om man inte trivs med det man jobbar med. Så mitt råd till dig är att arbeta med det du tycker är kul, detta fastän att jobbet inte betalar bra. Nu i dessa tiderna om man är arbetslös så måste man ju ta vilket jobb som helst, och det är helt ok. Men sen när man har det där jobbet så ska man hela tiden söka andra jobb, för att ha flera bollar i luften! Då blir man inte fast på samma plats hela tiden och gräver sig djupare och djupare.

Nu vet jag självklart inte vad du är för person, men jag vill utvecklas i livet. Jag vill inte ha ett jobb som jag inte trivs med. För då vet jag med mig att jag inte själv mår bra, så leta efter det du söker efter och vill göra. För då kommer du att må bättre!

Läs även andra relaterade artiklar

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar