// Artikel om

Julmat

Tillagd i kategorin Kost

Hur är det egentligen med julmat? Kan man äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt, för det är väl nyttigt, eller? En sak som jag hoppas att du och alla andra som läser denna artikeln ska förstå är att man inte kan äta hur mycket som helst, det är inte nyttigt eller hälsosamt för kroppen alls. Kroppen behöver olika näringsämnen för att fungera korrekt, och då duger inte ens julmat som ändå har en varierande kost på bordet.

Nu i adventstider så början man att äta julbord, men även tidigare. Det fanns de restauranger som började att servera detta redan i början av Oktober. På ett julbord finns det många nyttigheter men dock så är det flesta av maten som finns där inte så bra för kroppen. Den innehåller alldeles för mycket kolhydrater som kroppen lagrar i energi om man inte förbränner det, och de flesta gör inte det. Så det är därför så många gå upp i vikt i juletider.

Hur ska man göra för att inte gå upp i vikt när man äter julmat? Det finns faktiskt en hel del saker som man kan göra, ett av dem är att inte äta julmat alls. Ett annat är att äta lagom med mat, man behöver ju inte vräka i sig så att man mår illa efter. Man kan även välja att plocka bort ålen som innehåller väldigt mycket fett, även korv, Janssons frestelse trotts att detta är en jultradition att äta.

4 tips för en smalare jul.

  • Ta lite av allt som finns på julbordet, försök att undvika det feta. Då får du i dig alla näringsämnen som din kropp behöver.
  • Ät långsamt, då hinner magen känna efter om et får plats mer mat.
  • Protein är mättande, som du hittar i bland annat ägg, kött och fisk. Det kan vara klokt att ta mycket av detta för att undvika att du tar för stora portioner.
  • Ät grönsaker samt annat nyttigt. Många julbord har ett ganska snålt utbud av grönsaker, men rödkål, brysselkål och frukt eller fruktsallad brukar finnas på de flesta, vilket höjer hälsovärdet på din jultallrik.

Jag hoppas nu att du lärt dig något om julmat och vad som är nyttigt och inte nyttigt. Vill du undvika att gå upp i vikt så är rådet att följa dessa exemplen och tipsen som finns i denna artikeln.

Andra relaterade artiklar

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar