// Artikel om

Kallsvettas när man inte tränar

Tillagd i kategorin Kroppen, Träning

Vi har fått en förfrågning från en av våra läsare som undrar varför han kallsvettas när han inte tränar eller precis innan träningen. Han är en aktiv person som har styrketränat i över 7 år men har kan inte förstå varför han svettas, och det ska vi nu förklara!

Det finns flera förklaringar till varför man kallsvettas under eller innan ett träningspass. Det kan vara att man har tagit en stor dos av koffeintabletter eller druckit för mycket kaffe. Eller så behöver man inte ha gjort detta och ändå svettas. Kosttillskott kan bidra till svettningar om de är tagna i en för stor dos. Jag vet att prestationshöjaren Thight! kan gör så att man svettas lite extra men det är för att den ska dra ut vätska ur kroppen. Den rekommenderas inte! Även andra prestationshöjare kan göra så att vätskan rinner lättare ur kroppen.

Om du kallsvettas som personen i fråga gör så prova att sluta med kosttillskotten och se om det går över, eller hoppa över “pigg tabletterna”. Det kan göra så att du slipper svettningarna och även ibland illamående. När du sedan börjar igen så stoppa inte i dig alla produkterna direkt. Börja med en för var dag som går, du kommer då att få reda på vilket kosttillskott som får dig att svettas när du tränar.

Om inte detta fungerar så kan det vara att du har för mycket vatten i kroppen. Då säger din kropp ifrån och börja släppa ut vattnet istället för att ta åt sig det. Har du som läser detta har något annat tips på vad det kan vara som orsaker detta bekymmer så får du gärna lämna en kommentar under…

Diskutera artikeln genom att kommentara

En kommentar till “Kallsvettas när man inte tränar”

  1. Hej ! Denna artikel var intressant, jag kallsvettas i stort sett varje dag, och dricker 3 muggar kaffe max per dag ( dragit ner ifrån 12 muggar ), då KAN det vara kaffet som är boven hos mig. Har utöver detta lite förhöjt kolesterol och är på gränsen till högt blodtryck ( ska gå och kolla detta typ 2 ggr / v nu )

    Tack för mig.

    Mvh
    C

    Skriven av Christer Bjälkenfalk | 26/01/2012, 21:47

Skriv en kommentar