// Artikel om

Koffeinet gör att jag orkar mer

Tillagd i kategorin Hälsa

På morgonen är jag inte vaken förens jag druckit en kopp kaffe som innehåller mycket koffein. Ibland händer det att jag dricker både två och tre koppar den närmaste timmen, och jag vet med mig att detta inte alls är bra. Men det har blivit så illa att jag har skapat mig ett kraftigt beroende av koffein. Det som jag länge har undvikit är läsk som också innehåller stora mängder koffein, och det klarar jag fortfarande hålla mig borta ifrån. Men ibland händer det att suget efter det är så starkt att man inta kan låta bli. Känner du själv igen dig?

Det enda som är bra med koffeinet är om man är riktigt trött. Och då tänker jag inte bara en vanlig dag, det kan vara på jobbet eller under tiden man försöker plugga in något prov. Men mest av allt så använder jag koffein för att orka mer på gymmet. Det blir som en extra kick i baken och man orkar göra fler och tyngre lyft. Har man inte detta hemma så går det även bra med stacker som är en tung prestationshöjare på den svenska marknaden (är du känslig mot koffein så bör du inte äta stacker).

Vad säger de svenska tidningarna om koffein?

  • Ny forskningsrapport: ämnet tillsätts inte för smakens skull NEW YORK. De stora internationella läsktillverkarna tillsätter koffein i sina drycker – så att du ska bli beroende av deras produkter. Forskare i Chicago hävdar att den som slutar dricka läsk kan få abstinensbesvär.Läs mer om koffeinet som gör dig beroende
  • Daglig konsumtion av koffein i de halter som motsvarar en kopp kaffe kan skydda blod–hjärnbarriären. Det visar en studie som presenteras i tidskriften Journal of Neuroinflammation. Det är sedan tidigare känt att kolesterol kan skada blod– hjärnbarriären, vilket i sin tur skulle kunna öka risken för neurologiska sjukdomar som alzheimer.Läs mer om hur koffein skyddar blod-hjärnbarriären

Läs även dessa relaterade artiklarna på kosten.nu

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar