// Artikel om

Kostråd för kroppen

Tillagd i kategorin Kost

Jag får ofta frågan av mina läsare vilken typ av kost som är bra för kroppen. Och jag måste då säga att varigerande mat är utmärkt. Det är mitt kostråd till dig! Även om man kan säga att en sallad är nyttig och bra så är det inte nyttigt att äta den hela tiden. Så därför ska man äta lite av allt möjligt för att få i sig all den näring som kroppen behöver. Det är riktig näringslära som alla bör veta om. När jag säger lite av allt möjligt så kan en normal dag se ut så här för en person som följer mina kostråd.

  • Frukt och grönt bör man äta 400-600 gram per dag. Det är ungefär 3-4 frukter och en liten skål sallad.
  • Bröd eller pasta, det går även bra med båda två. Helst fullkorn för att magen ska må bra och för att ha en längre mättnadskänsla.
  • En del kostrådgivare tycker att man ska äta nyckelhålsmärkta livsmedel, frågar ni mig så tycker jag det kvittar.
  • Fisk bör man äta minst 2 gånger i veckan, gör man inte det kan man äta omega 3 som ett extra kosttillskott för kroppen.
  • Kött ifrån nöt eller gris innehåller mycket protein. Detta bör man äta minst 300 gram av per dag.

Följer man dessa enkla råden så bör det inte vara något problem med kosten. Men sen undrar ju även flera av er om man kan äta godis, kakor och chips. Och det kan man, dock inte för mycket. Är man tvungen att göra det så kan man unna sig det på fredag och lördag. Kan man inte hålla sig så finns det knep att ta till för att bli av med sötsuget. Andra viktiga faktorer att tänka på är att det är viktigt att röra på sig. För att nämna några så kan man cykla istället för att köra bil. Man kan även ta trapporna i ett höghus istället för att åka hiss. Visst låter det enkelt? Använd då dessa tipsen till din fördel nästa gång du funderar på att ta hissen eller bilen. Du kanske rent av gör något positivt av det du har läst idag om kostrådgivning.

Andra relaterade artiklar

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar