// Artikel om

Kosttillskott med protein

Tillagd i kategorin Kosttillskott, Protein

Det finns idag en uppsjö med olika kosttillskott som både är bra och dåliga för kroppen. Idag tänkte jag ta upp det som innehåller protein och som är varmt rekommenderat av mig som är författare här på kosten.nu. Jag är själv en väldigt aktiv person som styrketränar 4-5 gånger i veckan  både för att bygga muskler och för att leva ett hälsosammare liv. Men nog om det nu, för du är ju här för att läsa om protein i kosttillskott och för att troligen se vad jag tycker om olika träningsprodukter man stoppar i sig när man tränar.

Protein är ett måste om man vill bli större och muskulösare
Om man styrketränar utan att äta extra protein så blir kroppen inte större därför att den inte har något att bygga på. Men om man intar protein tillsammans när man är aktiv på ett gym så kommer musklerna att växa sig större och fastare. Jag väljer att äta kosttillskott med hög dos av protein för att det är ett måste i denna branschen. Det funkar inte utan om man inte väljer att endast äta proteinrik mat resten av sitt liv. Då kanske kroppen klarar av att hålla sig till den dosen. Men då blir ju andra delar av kroppen drabbad då man inte får i sig all annan näring som behövs föra att allt ska fungera! Så att äta vanlig kost tillsammans med kosttillskott som innehåller protein är det bästa, för då skadar eller drabbas inte andra delar av kroppsorganen.

Information om protein
Protein har som huvudsyfte att bygga upp muskler. Utan denna näringen så kan kroppen inte bli större. Det finns olika former av protein, men för att du ska få rätt information om detta så lämnar jag över till Wikipedia som kan mer om protein än jag.

Köp kosttillskott med protein
När jag köper kosttillskott så brukar jag främst vända mig till Gymgrossisten men även andra e-butiker erbjuder svenskt kosttillskott brukar jag vända mig till. Så det är bara att välja och vraka bland över 8000 artiklar, varav mer än 200 produkter som innehåller högvärdigt protein.

Diskutera artikeln genom att kommentara

2 Kommentarer till “Kosttillskott med protein”

  1. Hej! Min idrottslärare har sagt att proteintillskott absolut inte hjälper eller är någonting som behövs för träning, utan bara blir till “dyrt kiss” som han uttrycker det. Är detta sant? Varför är det inte sant?

    Skriven av Ida | 07/03/2012, 17:21
  2. Jag är 68 år gammal och är seg 30-40 tim efter träning. Jag har en hantel på 23 kg som jag utför olika övn med varvat med testcykel. Tid vid varje tillfälle 60-75 min var tredje dag sammanlag vikt 7728 kg. Vad ska jag göra/köpa för att återhämta mig snabbare.

    Skriven av Hans Strindholm | 10/09/2012, 16:12

Skriv en kommentar