// Artikel om

Kroppshållning

Tillagd i kategorin Hälsa, Kroppen

Ont i ryggen

Vår hållning är otroligt viktig för att undvika skador, huvudvärk och ömma muskler. De som ofta har dålig kroppshållning är unga kvinnor, de som arbetar på kontor och äldre vilket kan bero på brist på träning eller arbetsposition de har på kontoret. Att få en bra kroppshållning är faktiskt ofta ett medvetet val. Tänk på att sträcka på dig, spänna magmusklerna, sänka axlarna och dra ihop skulderbladen när du sitter, står eller går. Efter en period kommer musklernas relation till varandra ingå i muskelminnet och du kommer att få en betydligt bättre hållning i takt med att du blir starkare. Detta behöver inte ta flera veckor eller månader. Det kan gå på 4-8 dagar utan problem.

En bra hållning gör mycket gott för kroppen. De som arbetar på kontor och är duktiga just på att tänka på hur de sitter orkar mycket mer. En god hållning skonar både ryggen och axlarna vilka båda är problemområden för många. Kronisk ryggvärk och huvudvärk kan vara ett resultat av en dålig hållning.

Hjälp med kroppshållningen

Det finns mycket du kan göra för att förbättra detta. Genom att träna dina bålmuskler och din rygg kommer du automatiskt att förbättra hållningen. Core-pass är ett bra alternativ för dem som inte tycker att det är så roligt att lyfta skrot på gymmet. På ett core-pass går man igenom de flesta musklerna du har i magen, ryggen och övre bröstkorgen. När musklerna blir starkare orkar de hålla dig upprätt på ett bra sätt. Vill du få hjälp med träningen för att förbättra din hållning kan du kontakta personalen på ditt gym och då kommer de att hjälpa dig att finna bra övningar som fungerar.

Har du provat att träna och tänker aktivt på att sträcka på dig och sänka axlarna men fortfarande har dålig hållning bör du kontakta en läkare, kiropraktor, naprapat eller sjukgymnast. Det kan vara så att du har problem med just din rygg som gör att du inte kan eller orkar hålla din kropp upprätt på ett korrekt vis. Med deras expertis kan du få den hjälp du behöver. Jag själv fick gå till en naprapat för att få hjälp med min skada i ryggen för några år sen.

En bra hållning är inte bara positivt för din kropp utan också för dig själv. Sträck på dig och var stolt över dig själv så kommer du må så mycket bättre!

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar