// Artikel om

Mat och Kosttillskott mot ledproblem

Tillagd i kategorin Uncategorized

Ledproblem brukar tyvärr bli vanligt när man kommer upp i åldern. För vissa människor kan ledvärk och dylika åkommor uppkomma redan vid 30-årsåldern. Detta kan sätta käppar i hjulen då smärtan kan bli outhärdlig i vissa situationer. Att böja sig kan helt plötsligt bli problematiskt och att leka med barnen är inte längre lika kul.

Som tur är finns det en hel del mat, näringsämnen och kosttillskott som kan underlätta och förmildra dina ledproblem. Mer information om dessa kommer här nedanför.

MSM

MSM, eller organiskt svavel som det också kallas utgör en byggsten för oss människor och hjälper med allt från ledproblem, värk, inflammation och eksem. På samma sätt blir motsatsen omvänd om man har brist på näringsämnet.

MSM finns bland annat som kosttillskott i form av MSM-pulver. Dessa säljs i en mängd olika kosttillskottsbutiker. Du kan läsa en stor jämförelse av MSM-pulver på kosttillskottguiden.nu.

Några pulver som behandlas är Core, Superfruit och Helhetshälsa.

Nypon

Nýpon innehåller stora mängder av vitamin-C. Detta vitamin har visat sig vara mycket hjälpsamt mot lederna och ledproblem – Vilken tur då att nyponen är en sådan C-vitaminbomb!

Har du inga nyponbuskar i närheten eller inte tycker om nyponsoppa (kanske för att du inte vill få i dig sockret som finns i soppan), kan du istället köpa nyponpulver. Även detta finns som kosttillskott.

Mat mot ledproblem

Det finns en mängd livsmedel som hjälper till mot ledproblem. Den gemensamma nämnaren hos produkterna är att de är fullproppade med vitamin, mineraler och antioxidanter. Även Omega-3 går att finna i ett antal av produkterna.

Linfröolja

Linfröolja är fulmatat med omega-3 samt linolensyra och liganer vilket minskar inflammationer. Oljan är även bra mot andra mänskliga problem såsom hjärtkärlsjukdomar och sägs även kunna hjälpa mot cancer.

Broccoli

Broccoli är superpopulärt bland människor som tränar mycket. Inte bara pga att det innehåller en del protein utan även pga allt annat innehåll såsom en mängd b-vitaminer, betakaroten, kalium samt rikliga mängder C-vitamin.

Ingefära

Ingefära har i alla tider setts som ett riktigt hälsolivsmedel. Den innehåller mängder av antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt. Det som är så bra dessutom är att livsmedlet fungerar att få i sig i så många olika former. Riv upp ingefära och ha i maten/grytorna, strö över lite ingefära över salladen eller varför inte avrunda kvällen med en god kopp té.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar