// Artikel om

Låt matkassen hålla dig i handen mot rätt kost

Tillagd i kategorin Kost

Att hålla sig med en nyttig och bra kost kan vara ganska enkelt i teorin. Man vet ungefär vad som är bra att äta och vilka rätter som smakar gott och samtidigt är nyttiga. I praktiken kan det vara svårare att hålla nyttighetsfanan högt. Här vill vi beskriva hur du med hjälp av en matkasse kan få hjälp att utföra det praktiska.

Bild på en kvinna som håller i en matkasse

Kort om vad en matkasse är och hur det fungerar

Det är idag ganska populärt och nog allmänt känt vad en matkasse via en nätbutik är för något. Det var tom årets julklapp 2011 så de flesta känner nog till hur det fungerar. Men för dig som undrar så kan man kortfattat beskriva hela matkassekonceptet som att du varannan eller varje vecka prenumererar på en färdig matkasse med tillhörande recept som levereras hem till dörren en passande eftermiddag eller kväll. Fördelarna med detta kan vi själv tycka är att man får inspiration till att laga ny (och nyttig mat), man slipper jobbet att tänka igenom veckomenyn och stå i kö i mataffären samt att det faktiskt blir ganska goda rätter.


Olika matkassar med kostdieter

Det finns framförallt två olika kostdieter som finns representerade bland de olika matkasseleverantörerna. Det är GI metoden samt LCHF metoden. Antagligen för att dessa bägge dieter är ganska omtyckta i Sverige och där många upplever att de faktiskt fungerar för att må bättre eller att gå ner i vikt. Några företag som är lite större och levererar dessa matkassar är tex Gi boxen, LCHF middag eller veckans middag. Det finns fler alternativ att välja på och vi kan rekommendera att gå in på hittamatkassen.se där du kan söka och jämföra olika typer av matkassar.

Vad skall man tänka på innan man bestämmer sig för matkasse?

Innan du bestämmer dig för vilken matkasse du skall satsa på så vill vi skicka med några allmänna råd som vi själv har fått efter egen erfarenhet av olika matkassar:

  • Kolla gärna hur lång uppsägningstid det är på den matkassen som just ni har bestämt er för.
  • Kolla att matkassen kan leverera hem till just er.
  • Se till att hela familjen är med på att testa den här matkassen. Om alla familjens medlemmar tycker att det verkar vara spännande eller god mat så kommer det att fungera bättre i längden.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar