// Artikel om

Min första, och andra mil!

Tillagd i kategorin Övningar, Personliga bloggar, Träning

Hej alla glada träningsmänniskor!

Bild på skor när man springer

Hoppas ni har njutit av det fantastiska vädret vi har haft de här dagarna! Själv har jag gjort något jag aldrig tidigare klarat…jag har sprungit en mil, två gånger till och med! Vilken härlig kick det varm, helt sjukt!

Första milen gick på 52 minuter, helt okej tyckte jag själv. Mitt mål var att helt strunta i tiden, bara köra tills den där förbannade milen var avklarad. Första gången det blev ordentligt jobbigt var vid 3,1 km, då började flåset och mjölksyran att jäklas med mig, grymt irriterande för övrigt. Men efter 5 km kände jag att om jag hade klarat halva milen, då var det ju bara att pusha och köra på. Vid 7 km flöt det på och jag kände mig som världens ballaste person på jorden, det kändes så lätt! Sista kilometern var det bara att kötta, då tog jag ifrån lilltån och bara sprang tills benen var gelé. När jag sedan promenerade hem så kände jag mig som en kändis eller något, självförtroendet var på topp och endorfinerna hade party i min kropp.

Två dagar senare gav jag mig ut igen (!!!), med hopp om att slå min förra tid. Jag sneglade mer på tiden den här gången, men det kändes förvånansvärt lätt och skönt att springa där i skogen. Sista biten drog jag på ordentligt, och landade på slutligen på 48 minuter, och jag är helnöjd! Jag har alltid velat ta steget och ge mig på milen, men mitt psyke har hindrat mig, jag har satt stopp för mig själv genom att säga att jag helt enkelt inte kan. Men nu är det gjort, och nu finns det nya mål att uppnå! Bättre tider, längre sträckor..vem vet? Se till att ni också sätter mål med er träning, det är viktigt att jobba mot en målbild så att du själv kan se din utveckling och sedan få känna hur otroligt det känns när du når ditt eget personliga mål! Så, har ni några häftiga träningsmål som ni vill dela med er av? Kommentera och berätta!

Idag kommer min träning bestå av styrketräning i trädgården! Som jag tidigare har skrivit är det bra att variera sin träning. Dessutom så älskar jag att styrketräna, att få känna hur musklerna verkligen jobbar och sliter! Såhär ser dagens pass ut iallafall, små ändringar kan förekomma:

Uppvärmning: Hopprep tills flåset är igång!

Styrkepass x 2 varv:

– 20 armhävningar

– 30 sit-ups

– 20 dips

– 20 burpees

– 1 min plankan

– 20 utfall

– 15 frivändningar med stöt

– 15 bicepcurls

– 15 tåhävningar

Nu kör vi!!!

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar