// Artikel om

Min kärlek till kaffe

Tillagd i kategorin Hälsa, Kost

Jag har sedan flera år tillbaka druckit kaffe, jag tror att det var 2004 som jag började med det. Ångrar jag mig nu när det har blivit till ett beroende? Både jag och nej! Alla vet ju att kaffe påverkar hälsan till både det negativa och det positiva men vilket väger mest?

Utan kaffe på morgonen, precis efter jag stiget upp ur sängen så hade jag inte varit människa. Jag hade troligtvis gått raka vägen ut till soffan och somnat om där. Men nu går jag istället direkt till kaffebryggaren som är min bästa vän på morgonen. Det är egentligen rätt sjukt hur mycket jag gillar kaffe. Den första tanken som slår mig när jag öppnar upp ögonen efter en natts sömn är just kaffe! Vad ska jag göra? Jag hade aldrig kunnat vara utan det på morgonen. Till och med nu när jag skriver denna artikeln så är jag sugen på kaffe, så det är nog dags att brygga lite med underbart doftande kaffebönor. Är du också beroende av kaffe, eller kan du vara utan det och bara dricka ibland?

Vi på Kosten tar gärna emot tips från er läsare om hur ni upplever kaffe. Går det att sluta eller måste man hålla på hela livet och dricka och inta dåligt koffein i kroppen?

Diskutera artikeln genom att kommentara

En kommentar till “Min kärlek till kaffe”

  1. Hej ! Har varit stor kaffedrickare I( druckit mellan 10-12 muggar per dag ) och undrar nu om stort koffeinintag kan skada njurarna eller andra inre organ ? Dricker nuförtiden högst 3 stora muggar, och är stor kaffeälskare, det blir det första jag dricker på morgonen.

    Mvh
    C

    Skriven av Christer Bjälkenfalk | 26/01/2012, 22:00

Skriv en kommentar