// Artikel om

Motion och träning

Tillagd i kategorin Kroppen, Träning

Att motionera ska vara roligt! Tycker du inte att din träningsform är rolig att utöva så kommer du förmodligen att upphöra med det inom kort. Varje dag blir vi matad med information om de nya träningsteknikerna och vad du ska göra för att uppnå dina mål men tycker du inte att det låter skoj eller inspirerande så testa något annat. Det får inte bli en kamp varje dag att ta sig till gymmet. De dagar du stannar hemma och tar en paus från motionen och unnar dig något gott är inte en förlust utan det är de dagarna då du tar dig ut och i träningsskorna som är en vinst. Förutsättningen för att vi ska motionera och upprätthålla ett sunt träningstempo är att vi tycker att det känns bra för både kropp och själ. Att promenera ute i naturen kan ge mer än ett par spinningpass i veckan då du både får frisk luft, lugn i sinnet och god motion. Motion och träning skall inte bara utövas för att komma i bikinin till sommaren utan också för att det ger dig något på ett högre plan.

Kroppens muskelatur vid motion

Många studier visar på att människor som motionerar regelbundet är lugnare, mer tålmodiga, mer stresståliga och gladare. Motionera för att det gör dig gott och känn inte dåligt samvete för du bara hunnit med träningen 1 gång eller ingen gång en vecka. Kroppen behöver också vila för att må bra. Lyssna till din kropp för den berättar för dig när det är dags för träning och när det är dags för att vila. Det betyder inte att man kan stanna i soffan i flera veckor i sträck då du aldrig når dina mål med den tekniken.

När du motionerar regelbundet är det viktigt att äta rätt. Var inte rädd att äta ordentligt och gärna flera gånger om dagen. Genom att äta mellanmål mellan dina större måltider håller du igång metabolismen och insulinnivån jämn. Det är när du hoppar över måltider och slarvar med maten medan du motionerar regelbundet som du är ute på hal is. Är ditt mål att må bättre och gå ner lite i vikt är maten lika viktig som motionen.

För att orka jobba, uträtta vardagssysslor och träna är den tredje pusselbiten sömn. Sover du inte ordentligt så kommer det bli svårt att hålla motionsdisciplinen på topp och humöret stabilt. Är du en nattmänniska och har svårt för att komma i säng på kvällarna är ett gott tips att köpa en bra bok och läsa i sängen till du somnar. När du väl kommit i säng börjar din kropp komma ner i varv även om du inte sover vilket också räknas som effektiv vila.
För att må bra och för att dina realistiska mål ska du välja en motionsform som passar din livsstil, äta en balanserad kost regelbudet och sova så mycket du kan. Njut av livet och känn lycka varje dag, det kommer ta dig längre än du anar.

Relaterade artiklar till motion och träning!

  • Joggning – Lite jobbigare, men bättre resultat!
  • Cykla går snabbare än att jogga eller motionera.
  • Alla träningsformer ger oftast bättre kondition.
  • Är det skillnad på kvinnor och män när det kommer till träning?

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar