// Artikel om

Muskelmassa – hur får man det?

Tillagd i kategorin Träning

Vill man ha stora och fina muskler så måste man jobba för det. Det går inte bara att äta en massa kosttillskott, man måste också styrketräna för att det ska synas. Ja, det är en massa slit och det tar några månader innan resultatet kommer fram, men det är värt all den mödan om du verkligen brinner för träning. Är du nybörjare inom styrketräning så rekommenderar jag dig att läsa träningsböcker samt att följa med en vän till gymmet första gången du ska träna. Annars är risken stor att du tränar fel och då kvittar det hur många timmar du spenderar nere på gymmet, för du kommer inte att kunna bygga någon muskelmassa för det.

Styrketräning och kosten man äter…
Det är inte bara det fysiska som räknas, utan det är även maten man äter varje dag. Äter man inte rätt mat vid rätt tillfälle så kan inte musklerna utvecklas så pass bra som de skulle göra om man äter rätt och nyttigt. En bra blandning av protein, kolhydrater och fett krävs det för den ultimata viktökningen.
I många fall, även i mitt fall så räcker inte måltiderna till. Man tvingas därför att köpa kosttillskott och äta detta varje dag tillsammans med den vanliga maten samt före och efter träningen. Detta främst för att kroppen förbränner den vanliga maten alldeles för snabbt, det enda som egentligen fungerar vid träning är GI metoden. Då förbränner kroppen inte alls maten lika snabbt. Och då om man tränar normalt så behövs oftast inte kosttillskott för att bygga större muskelmassa. Men då gäller det att man följer den dieten och inte slarvar!

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar