// Artikel om

Muskler behöver rätt näring och bra övningar för att bli större

Tillagd i kategorin Muskler, Träning

Om man styrketränar, motionerar eller bara rör på sig allmänt så behöver musklerna rätt typ av näring för att behålla sin volym samt för att växa. Få dem inte denna näringen så kan musklerna förtvinna och bli mindre. Det som musklerna är ute efter för att kunna bli större är kolhydrater och proteiner men även andra mineraler och vitaminer spelar en stor roll i detta.

Bygg dina muskler snabbare med rätt typ av träning
Styrketränar du 3-5 dagar i veckan så vet du säkerligen redan nu att dina muskler behöver kolhydrater för att få energi och protein för att växa. Men hur är det egentligen med din träning, växer musklerna i den takten som du vill att dem ska växa?

För att bygga muskler och volym snabbt så krävs det både psykisk och fysisk påfrestning, du kommer att vara helt slut på dina vilodagar. När du kör exempelvis en bröst övning som bänkpress som idag är en av dem vanligaste övningarna inom bröst så ska du försöka att variera ditt sätt att utföra övningen. Du kan exempelvis hålla lite bredare eller smalare än vad du gjorde senaste gången du gjorde övningen. Man kan även plocka bort eller lägga på lite mer vikt för att öka/minska antalet repetitioner. Du kan även prova på att utföra bröst övningen lite långsammare än vanligt. Gör man dessa sakerna så lurar man både sitt psyke och sina muskler. Och på detta sättet så bygger man upp sig snabbare än vanligt.

Detta gäller alla övningar vid styrketräning inte bara bröst övningar, lurar man sina muskler och sitt eget psyke så kommer man att bygga muskler snabbare! Detta är beprövat och bevisat av dem större grabbarna inom styrketräning. Man ska försöka att göra så många olika övningar man kan hitta på när man tränar för att lura sina muskler att utföra övningen på ett visst sätt. Du aktiverar då varje liten muskelcell som finns att få tag på i en viss muskelgrupp och få då automatiskt större muskler.

Diskutera artikeln genom att kommentara

2 Kommentarer till “Muskler behöver rätt näring och bra övningar för att bli större”

  1. Då den dieten är kolhydratfattig så krävs det att du äter lite mer kolhydrater för att musklen ska få näring och kunna växa. Det är även viktigt att du äter protein som är grunden till muskeltillväxt.

    Skriven av admin | 25/08/2009, 10:33
  2. Folk envisas jämt med att påstå att proteinet är byggstenen i muskelbyggnaden. Man nämner sällan fett, bara kolhydrater och proteiner. Personligen ser jag fettet som största byggstenen, proteinet näringen och kolhydraterna som energi.

    Skriven av Jens | 18/02/2012, 19:08

Skriv en kommentar