// Artikel om

Musklerna fick sig en genomkörare!

Tillagd i kategorin Muskler, Övningar, Personliga bloggar

Tjej som gör armhävningar

Som jag berättade så skulle jag köra tung styrketräning igår. Dagen innan hade jag kört högintensivt och jobbat med maxpuls, därför var det skönt att få “varva ner” med lite mer lågintensiv träning. Tung styrketräning är en personlig favorit för mig, man känner hur musklerna får jobba, och jag får alltid en så skön träningsvärk dagen efter! Här är lite av vad vi gjorde/tränade, mer behövdes inte, musklerna hade fått sig en rejäl genomkörare!:

– Squats (knäböj) med stång 3×12 (50/60/70 kg)

– Axellyft med hantlar 3×12 (dra upp axlarna och släpp långsamt ner) (12/15 kg)

– Olika övningar för magen med hjälp av en yogaboll 3×15

– Framsida lår i maskin 3×10
(Osäker på vikt)

– Baksida lår i maskin 3×10
(Osäker på vikt)

– Drag för obliquerna 3×15 (Osäker på vikt)

Som alltid började jag med en rejäl uppvärmning, som igår återigen bestod av 30 minuters intervallträning. Det är verkligen en konditionstyp jag varmt kan rekommendera! Det sätter igång kroppen snabbt, och du får jobba ordentligt hela tiden. Jag skrev det i det förra inlägget, och jag skriver det igen, intervallträning kan vara ett alternativ för dig som kanske inte har tid att ta den där långa löprundan, men ändå vill bli ordentligt trött. Bygg upp ditt eget intervallpass efter dina egna förutsättningar, men glöm inte att utveckla det allt eftersom, du behöver utmana din kropp för att ta nästa steg hela tiden!

Ha en grym dag nu allihop, njut av veckan!

 

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar