// Artikel om

Nocco och Celsius inför träningen

Tillagd i kategorin Kosttillskott

Sportdrycken Celsius och Nocco

Med Nocco sportdryck i träningsväskan så kan den som glömt att ladda med BCAA inför träningen känna sig alldeles lugn, det här är nämligen en dryck som inkluderar BCAA som är mycket viktigt för muskelbygge och bättre återhämtning efter intensiva pass. Om du vill veta mer om vad BCAA är så kan du läsa mer här. Det är förstås spännande med en sportdryck som inkluderar grenade aminosyror och den som sedan tidigare laddar med sportdrycken Celsius undrar förstås vad skillnaden mellan Nocco och Celsius egentligen är. Celsius har ju länge varit populär i träningssammanhang, både i Sverige och utomlands, och för många så är det svårt att tänka sig att någon annan produkt skulle kunna inta samma position. Nu är det dock viktigt att inse att Nocco faktiskt är en annan dryck med andra ingredienser och därmed så kan man säga att det inte nödvändigtvis rör sig om en konkurrent till Celsius.

Mer om Celsius

Det är svårt att missa Celsius drycken som är en otroligt populär sportdryck som används av elitidrottare såväl som vardagsmotionärer. Det som har gjort den här drycken så populär är egentligen en kombination av tre saker, den är nyttig med ett naturligt innehåll, den smakar gott, och den ger energi. Det här är precis det som hälsomedvetna är ute efter. Det spelar ingen roll vilken diet man håller för här får man en dryck som är utan socker, som piggar upp och som dessutom ger viktiga vitaminer och mineraler som B1, B2, B3, B5, B6 och krom. Drycken har inslag av guarana, taurin och grönt te, och den har laddats med koffein vilket är en av anledningarna till att den ökar den mentala fokusen och skärpan.

Celsius är med och skyddar mot oxidativ stress som är det fenomen som kan leda till att kroppen skadas av fria radikaler. Man får alltså en antioxidativ effekt då man dricker denna sportdryck. Det finns flera olika smaker, och det är särskilt cola och citron-lime varianterna som är populära. Man kan välja drycken med eller utan kolsyra.

Mer om Nocco BCAA

En del menar att NOCCO BCAA är en utmanare till Celsius, och nu finns den här sportdrycken i många svenska matbutiker såväl som i välsorterade hälsokostbutiker online, så låt oss se lite närmre på vad den här sportdrycken har att erbjuda. Precis som namnet antyder så kommer Nocco BCAA med grenade aminosyror som anses vara väldigt viktiga för den som bygger muskler och som vill underhålla muskulaturen på ett bra sätt. Andra viktiga ingredienser är vitaminerna D, B6, B12 samt ämnen som niacin, folsyra och biotin. Man kan välja Nocco med koffein eller utan så det här är en smaksak. Nocco dryckerna är kolsyrade och finns i goda smaker som jordgubbe/rabarb och citrus/fläder. Nocco är precis som Celsius helt utan socker.

Viktiga skillnader

Visst finns det många likheter mellan Celsius och Nocco men det rör sig trots allt om två distinkta produkter. Celsius är framförallt en energigivande dryck där stor fokus ligger på ämnen som stimulerar och leder till ökad energi och fokus. När man ser på Nocco så kan man också få en energikick om man väljer en version med koffein men här har man satsat mer på ingredienser som är till för muskelvävnaden och återhämtningen efter passet, nämligen BCAA. Det är dock viktigt att förstå att man inte kan ersätta sitt BCAA pulver med Nocco för drycken har inte samma mängd som man får med pulver. Nocco har D vitamin vilket kan vara väldigt bra i Sverige och då särskilt under tidsperioder då solen inte syns så ofta. Båda dryckerna kommer i goda smaker och erbjuder en variation så att man kan finna en egen favorit. Om man är känslig för koffein och tycker att de två koppar kaffe man får med en Celsius blir för mycket så kan det vara klokt att se lite närmre på Noccos koffeinfria alternativ.

I och med att Nocco och Celsius har lite olika ändamål så kan man säga att de erbjuder en bredd och variation inom området sportdrycker. Man kan alltså dra nytta av både Celsius och Nocco eller välja den som passar ens egen träningstyp allra bäst. Sedan så är det förstås så att smaken ofta styr vad man väljer och därmed så får man prova sig fram för att finna den sportdryck som passar en allra bäst.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar