// Artikel om

Olika viktminsknings metoder som är värda att prova på

Tillagd i kategorin Kost, Vikt

När en människa kommer till den punkten att han/hon börja tänka på sin vikt så vill dem börja banta och gå ner i vikt. Då finns det en hel del olika metoder som man kan använda sig av. Man kan säga att det är olika slags dieter man börja med för att tappa vikt på sin kropp.

Den första metoden som vi tidigare har pratat om här på kosten är självfallet GI-metoden. Det är den mest använda metoden som idag är bevisat att den fungerar. Genom att äta mat med långsamma kolhydrater så går man ner i vikt varesig man vill eller inte. Det kan även vara så att man kan börja med denna metoden om man vill ha bättre kostvanor än man har idag.

En annan ny metod heter isodieten som vi inte har tagit upp här tidigare. Denna metoden är framtagen av 3 stycken näringsfysiologer som har forskat fram att man ska äta ungefär 30% kolhydrater, 30% protein och 30% fett i sin dagliga kost. Dem som följer isodieten ska enligt forskning tappa 0,8 till 1,5 kilo per vecka.

Dessa två metoderna är mycket populära i hela världen, iallafall GI-metoden. Det är möjligt att inte isodieten har nått ut till världen än. Men värt att prova på om man vill gå ner i vikt.

Är du överviktig idag? Du kan kostnadsfritt kolla ditt BMI genom att göra ett bmi-test. Då får du reda på om du behöver börja med någon av dem nämda metoderna ovanför. Visar det sig att du är överviktig så kanske du behöver minska lite på kolhydraterna och börja förbränna mer kalorier. Det är kolhydraterna i maten som är det som man går upp i vikt av främst, inte fettet som dem flesta tror.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar