// Arkiv

Kost

Denna kategorin har 53 artiklar i sig.

5-2 dieten – Så här börjar du!

Vore det inte värt kompromissen att få äta som vanligt fem dagar i veckan mot att äta väldigt lite två dagar i veckan? Om du dessutom strävar efter att tappa några kilon men inte står ut med exempelvis GI-metoden eller LCHF-dieten så är det kanske inte så farligt att offra dessa två dagar? 5-2-dieten innebär […]

Mellanmål/snacks för träningstokar!

Godkväll mina träningsfreaks! Hoppas ni har njutit av dagens fantastiska väder! Jag själv har haft en härlig vilodag. Vilodagar är viktiga att ta ibland så kroppen får tid att återhämta, bygga upp och göra sig redo för kommande träningspass! Så kom ihåg att unna din kropp att vila och ta det lugnt, that’s an order! […]

Kolhydrater – Goda eller onda?

Överallt blir vi attackerade med dubbla budskap om kolhydrater. I tidningshyllan ser vi rubriker som hyllar kolhydraterna bredvid andra rubriker som säger att vi bör undvika dem till varje pris. Vad är egentligen sant? Hur påverkas vi av kolhydraterna? Och är de bra eller dåliga för oss? För att kunna svara på de frågorna måste vi först och […]

Låt matkassen hålla dig i handen mot rätt kost

Att hålla sig med en nyttig och bra kost kan vara ganska enkelt i teorin. Man vet ungefär vad som är bra att äta och vilka rätter som smakar gott och samtidigt är nyttiga. I praktiken kan det vara svårare att hålla nyttighetsfanan högt. Här vill vi beskriva hur du med hjälp av en matkasse […]

Nyttiga recept ska innehålla…

Recept på nyttig mat kan man finna var man än vänder sig idag. Behöver du inspiration till middagen kan du surfa ut på internet, bläddra i en kokbok eller läsa på baksidan av en förpackning. Har du tid över kan du mysa i TV-soffan framför ett av de otaliga matlagningsprogrammen som sänds dagligen.

Proteindrink för bättre resultat

En proteindrink är en dryck med tillsatt protein som intas under träning för att få bättre och snabbare resultat vid muskelbyggande. Drinkarna du köper finner du antingen i pulver- eller flytandeform. Pulvret blandar du med vatten eller med någon mejeriprodukt som mjölk. Du kan även blanda din egen proteindrink som du kan ta med dig till träningen. Självfallet är det ingen garanti att få resultat bara för att du dricker dessa drinkar. Att få goda resultat på gymmet kräver hård och kontinuerlig träning.

Fett för kroppen

Fett är en livsviktig del av vår kost och är en nödvändighet om du vill bygga muskler, lyckas med träningen och gå ner i vikt. Fettet ska man inte vara rädd för så länge man äter den rätta typen av det. Leta efter flytande fetter som olivolja, rapsolja och flytande mergarin när du är i butiken nästa gång.

Kolhydrater

Kolydrater är din viktigaste energikälla. Kolhydraterna finner du i alla produkter från växtriket och vissa från djurriket. De bästa kolhydraterna är de långsamma som påverkar din insulinnivå under en längre tid vilket gör att du känner dig mätt längre. Försök att undvika produkter med mycket socker som godis, läsk och vitt bröd och kommer du må mycket bättre.

Dieter

Att gå ner i vikt är en riktig utmaning. För att nå snabba resultat är det många som lockas att gå igenom en diet. Dieter kan ge dig snabba resultat men det är inte meningen att du ska fortsätta leva på det viset. Är dieten allt för extrem så kan det vara lätt att falla tillbaka i gamla mönster när du nått ditt mål och då kommer du garanterat att gå upp alla kilona igen. För att gå ner i vikt och för att lyckas måste du lägga om din livsstil. Dieter är inte en långsiktig lösning men fungerar bra i början!

Isodieten

Isodieten är den nya stjärnan på diethimlen. Målet med dieten är att hålla en jämn fördelning mellan fett, kolhydrater och protein. Dieten är även glutenfri vilket kan hjälpa dem som annars har en orolig mage. Isodieten är nära besläktad med GI-metoden och en mycket mild variant av Atkins-metoden. Skillnaden är att målet inte är viktminskningen utan en sund relation till mat från alla delar av kostcirkeln.