// Artikel om

Pensionärer ökar sina chanser till ett längre liv

Tillagd i kategorin Hälsa

När man börjar närma sig åldern mot pensionen som idag ligger mellan 60-65 år så gäller det främst att man har pensionssparat så man kan leva ett gott liv utan att behöva oroa sig för ekonomin. Men den frågan kommer alltid upp när man talar om pensionärer som idag har en dålig ekonomi. Tänker folk inte på annat än pengar idag? Var kommer hälsan in i bilden? Man vill väl inte gå i pension och sen endast leva i några år, man vill väl uppleva livets glada dagar och dö av ålderdom och inte av näringsbrist!


Vill du öka dina chanser till att leva ett längre liv, gör då så här i tre enkla steg!

  • Läs information om näring om vad som är nyttigt och onyttigt. Detta kommer att hjälpa dig att få i dig rätt näring nu och för framtiden du har kvar att leva.
  • Strunta i alla de där kakorna som du brukar servera när släkten kommer. De är främst hårda och fyllda med socker som inte är bra för kroppen. Allt som är gott är inte alltid nyttigt, det är främst hälsofarligt i större mängder.
  • Rör på dig varje dag så du inte känner att livet är meningslöst. De som pensionerar sig idag är rent av lata av sig, köp en hund om du inte själv har karaktär till att ut och motionera. Men med en hund blir du tvungen. Att motionera 1-2 timmar per dag kommer öka dina chanser till att leva ett längre liv.

Nu hoppas jag att du kommit på andra tankar med att inte stoppa i dig alla dessa sakerna samt att läsa mer information om vad som är nyttigt för kroppen. Jag vet att du redan visste alla dessa sakerna, men det skadar inte att läsa och nöta in det i huvudet en gång till. För nu kanske du verkligen gör något för att leva längre, eller så bryr du dig inte…

Läs även dessa relaterade artiklarna

Diskutera artikeln genom att kommentara

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Lev längre som pensionär […]

Skriv en kommentar