// Artikel om

Proteinpulver och proteinbars

Tillagd i kategorin Protein

Proteinpulver ur en kopp

Man måste inte vara elitidrottare för att inse nyttan av mer protein i dieten. Även om man kan göra en hel del för att anpassa sin kost och äta mer av kött, fisk och ägg så kan det vara klokt att dra nytta av smarta kosttillskott som proteinpulver och proteinbars som gör att man får mer protein för musklerna och att man även får andra viktiga ämnen och vitaminer. För vegetarianer och veganer så är det en stor tillgång med smarta proteintillskott. De här produkterna är utformade för att passa en aktiv livsstil där man kanske inte har tid att laga ordentliga måltider flera gånger om dagen. Nu ska man dock vara medveten om att det finns bättre och sämre produkter och att man ska vara noga med att se på innehållet innan man börjar använda ett visst pulver eller en bar så att man inte får motsatt effekt med för mycket socker.

Mer protein på nyttigt sätt

Med proteinpulver så kan man få i sig mer protein på ett nyttigt sätt. Du kan läsa mer om olika proteinpulver här, för det finns en hel del att välja bland. Generellt sett så kan man säga att det rör sig om pulver som man blandar med vatten eller mjölk som man sedan kan använda som ett komplement till sin kost, för det är ofta svårt att få i sig rätt mängd protein om man tränar aktivt. Det finns också andra pulver innehåller stora mängder kolhydrater om man har problem med viktökning. Oavsett vilket pulver man väljer så är det viktigt att man doserar det på rätt sätt. Att använda sig av mer än det som rekommenderas kommer inte att leda till större muskler på kortare tid. Det är fortfarande så att det är träningen som styr bygget av muskler, tränar man fel så kommer inga kosttillskott i världen hjälpa muskelökningen. På samma sätt kan man tänka vad gäller dieter. Man kommer inte att gå ner i vikt genom att lägga till pulverdrinkar och fortsätta att äta som vanligt så det gäller att noga ta reda på hur dessa kosttillskott ska användas på bästa sätt.

Enkelt mellanmål

Om man tycker att det känns jobbigt att blanda drinkar med pulver inför träningen så Proteinbarkan man använda sig av proteinbars för att snabbt få mer energi och hjälpa kroppen med mer protein för muskelbygget. Ett tips på en bra bar är Core proteinbar som finns i fyra olika smaker. Det här är en bra produkt att ha i väskan så att man snabbt kan få energi. En god bar är ett enkelt mellanmål som är bra mycket bättre än sötsaker och bullar.

God smak är viktigt

En sak som man ska tänka på vad gäller proteinpulver och proteinbars är att de bör ha god smak. Här får man testa sig fram. Man kan gå på rekommendationer från andra för att finna de proteintillskott som smakar bra. Med pulver så kan man också betänka den vätska som man blandar med. Det kan till exempel bli godare av att man blandar med mjölk eller juice hellre än

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar