// Artikel om

Proteinrik mat vid träning utan kosttillskott

Tillagd i kategorin Kost

Om man inte äter kosttillskott när man tränar så finns det en hel del mat som innehåller mycket proteiner som får musklerna att bygga sig större. För det är protein som är byggstenarna för att få större muskler. Vi ska i denna artiklen berätta om vad man kan äta om man inte vill köpa dyra kosttillskott när man tränar.

Proteinrik mat som rekommenderas i stora mängder för den som vill bygga muskler

  • Tonfisk som är väldigt rikt på proteiner är mycket nyttigt, det innehåller även en hel del omega-3 som är bra för hjärt- och kärlsjukdomar. För dig som ska gå ner lite i vikt är detta perfekt då det både är fettsnålt och kolhydratsfattigt. All typ av fisk/skaldjur i allmänhet är det mycket protein i.
  • Keso som finns i flera olika smaker är en nyttig ost som innehåller mycket protein. Det är även fettsnålt och har lågt innehåll av kolhydrater. Det mättar även magen så man behöver inte äta mycket av detta för att man ska känna sig mätt. Andra mejeriprodukter som mjölk, kesella och vanlig ost är också proteinrika alternativ.
  • Ägg som är så himla gott innehåller mycket protein, tar man bort äggulan så är det nästan helt fritt från fett.
  • Kött, helst så fettsnålt som möjligt är en proteinkälla som är den vanligaste. Nötkött och kyckling är det vanligaste köttet man talar om som innehåller protein.
  • Bönor som sojabönor och kidneybönor är en underskattad källa av protein. Mycket nyttigt och gott i bl a sallader. Även kikärtor och linser går att lägga till här.

Alla dessa sakerna är att rekommendera att äta om du vill ha kost som innehåller mycket protein. Dem nämnda produkterna är även kolhydratsnåla samt fettsnåla alternativ. Vill du bygga muskler så måste du även äta mycket kolhydrater och “lite fett” för att musklerna ska få energi att orka med ett träningspass.

Andra artiklar som kan vara intressanta att läsa

Muskler, näring och övningar
Svenskt kosttillskott till bra pris
Ät rätt kost utan kosttillskott vid träning

Diskutera artikeln genom att kommentara

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] att öka i muskelvolym när du träna krävs kontinuerlig styrketräning på gymmet, proteinrik kost och sömn. Träningen är helt klart viktigast. Om du inte utsätter musklerna för träning kommer […]

  2. […] http://www.halsosidorna.se/ http://www.kosten.nu/proteinrik-mat-vid-traning/ […]

    Kost för en idrottare | Spiwebben - 09/12/2011

Skriv en kommentar