// Artikel om

Pumpa upp dina bröstmuskler

Tillagd i kategorin Muskler, Övningar, Träning

Idag styrketränade jag bröst, och den enda klassiska övningen som jag rekommenderar är självklart bänkpress. Men idag gjorde jag inte som vanligt, att man lägger upp vikter så man klarar 8×3, 6×3. Utan jag läste nyligen i en amerikansk studie hur man ska träna för att pumpa upp sina bröstmuskler till max och få ut det mesta av träningen så att de blir större. Och för att illustrera detta för dig så har jag hittat en video på en kille som bänkar precis som jag gjorde idag.

Visst så ser den väldigt effektiv ut, vilken den är! Mina bröstmuskler värker verkligen nu för att jag har pumpat ut de rejält! Så vad får vi ut av denna övningen? Jo, man kör flera reps utan att vila så mycket (kort tid). Han börjar på lätta vikter och kör 15-20 utförande och sedan höjer han 10 kilo och kör lite färre reps, räkna med 12-15. Efter det så höjer han ytterliggare och håller på så här tills han är nere på 3-5 reps med höjningarna. Efter det så början han plocka bort vikter och kan då göra fler utförande, detta gör han till han klarar 10-12 stycken.

Jag kan säga dig att denna övningen är helt sjuk, man blir totalt utpumpad som man vill vara när man går från gymmet. Och även nu här hemma, så jag kommer nog att sova gott i natt. Testa själv och se, sen efter du gjort det så kan du väl lämna en kommentar här under och säga vad du tycker om utförandet av övningen!

Gillade du denna artikeln? Då kanske dessa under också intresserar dig!

Diskutera artikeln genom att kommentara

5 Kommentarer till “Pumpa upp dina bröstmuskler”

 1. Detta verkar mycket bra, brukar görra så här på varje första övning som uppvärmning. Om jag till exempel ska köra biceps så kör jag första övningen så lätt jag bara kan kör ca 20-25 reps sen höjer jag vikten så jag klarar ca 15-20 reps när jag kommer till 6-8 reps kör jag tre sett vilket brukar resultera i 4-5 reps på sista settet. Sen går jag ner i vikt igen… Men jag har aldrig kört det på ett helt träningspass….. Detta ska bli mycket roligt att testa på brösten då jag har lagt in en extra bröst dag i mitt veckoshema för jag vill ha mer volym över brösten. Tanken är väl mjölksyra…. Jag ska testa detta imorgonbitti. Jag hör av mig av vad jag tycker… Tack på förhand!!

  Skriven av Johan | 15/09/2010, 08:01
 2. Japp. Jag körde på detta viset. Och jag är supernöjd. Jag ska som sagt lägga in ett extra bröstpass i veckan och då kommer jag att köra på detta viset.. Tack!!

  Skriven av Johan | 21/09/2010, 09:50
 3. Den här övningen verkar vara mycket effektiv. Jag är vältränad men har inte så synliga “pumpade” muskler, vilket jag mycket gärna skulle vilja ha. Ska köra med denna övning i fortsättningen. Tack!!

  Skriven av Magnus | 13/12/2010, 20:29
 4. Tänk på att övningen ovan sliter väldigt mycket på musklerna och gör det svårt att bli starkare. Därmed sätts också ett tak för hur stora musklerna kan bli.

  Ett bättre tips för att nå stora, pumpade bröst är att lägga ett halvår på att bli starkare först genom att köra några femmor så tungt som möjligt 1-2 ggr i veckan och höja vikt varje vecka. Efter ett halvår kan du öka antalet reps till 10-20, tex i pyramidutförandet som beskrivs i artikeln.

  Skriven av Ture masing | 08/09/2011, 19:34

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Läs mer om hur du kan pumpa upp dina bröstmuskler på gymmet! […]

Skriv en kommentar