// Artikel om

Rökning skadar, sluta nu!

Tillagd i kategorin Allmänt, Hälsa

Jag läste nyligen en intressant artikel på kroppsform och rökning och hur man kan sluta röka enklare genom att läsa den texten och kolla på de video´s som finns på sidan. En video som jag tycker är väldigt äcklig är denna som jag lagt upp under, där kan du själv se vad som händer med kroppen när man röker.

Visst var den lite skrämmande, tänk att de som röker får detta i sina lungor, hjärna, hjärta och i kroppen. Och det värsta är att de flesta inte verkar bryr sig. De tänker inte på att en enda cell kan förvandlas till lungcancer och börja föröka sig i kroppen.

Om vi återgår till kroppsform.com så finns där även en väldigt bra lista om vilka fördelar det finns med att sluta röka. Och ett av skälen är att du kommer att leva ett längre och mer hälsosammare liv samt att du får se dina barn växa upp. Det skälet tycker jag ska räcka för få en människa att bli fri sitt rökberoende. Vanor, glädje tillsammans med sorg är det som får en rökare att stanna kvar vid cigaretterna. Vill man sluta så finns det idag bra hjälp att få, det var värre för några år sen då det endast fanns plåster och tuggummi. Prova olika saker, det ena kanske inte fungerar för dig medan det gör det på andra. Gå då vidare och prova någon ny produkt eller metod för att bli kvitt rökberoendet. Den som vill sluta kan göra det, men då krävs det tålamod och en enorm ansträngning. Men skyll inte på att du är för gammal, för det är aldrig för sen att sluta.

Diskutera artikeln genom att kommentara

2 Kommentarer till “Rökning skadar, sluta nu!”

 1. Men HERRE GUD…
  Det tjänar ingen nytta till att försöka skrämma folk till att sluta röka, det slutar bara med att de mår dåligt och mår ännu sämre över att de röker.
  “…ett av skälen är att /…/ du får se dina barn växa upp…” Va fjantigt! Jag har rökt hela mitt liv och jag älskar att röka. Jag har redan sett mina barn växa upp och jag har aldrig mått dåligt av att tända mina cigaretter.
  Rök om du känner för det – låt inte hurtbullar få att må dåligt.

  Skriven av Linus | 05/02/2010, 22:01
 2. Hej Linus!
  Ditt svar får mig “nästan” att tycka synd om dig. Bara för att du inte varit med om när någon närstående har dött eller fått kol som jag har fått, så betyder inte det att du ska vara så självisk att du rekommendera andra att röka. Vill du förstöra ditt liv så är det upp till dig, jag vill bara rekommendera andra att inte röka.

  Och förresten, när jag tittar på ditt IP nummer och ser hur du rört dig över webbplatsen, så ser jag att du kom till denna sidan genom att söka på Google efter just “sluta röka nu direkt”. Varför har du sökt på denna sökningen om du inte vill sluta röka?

  Bra jobbat Linus!

  Skriven av admin | 08/02/2010, 09:33

Skriv en kommentar