// Artikel om

Så syns dina magmuskler bättre

Tillagd i kategorin Övningar, Träning

Magmusklerna är en av de jobbigaste musklerna att träna sam även den muskelgruppen som tar längst tid på sig att synas. Man har tränat och tränat i flera veckor, trotts det så syns inte magens muskler, vad gör man för fel då? Det finns ett flertal magövningar som gör att man blir helt slutkörd och som även förhöjer storleken så att de syns bättre. Under berättar jag om en som hjälper mig att få större muskler.

Magövning med fokus på fettförbränning
Att träna magen 15-20 minuter per gång räcker inte om man vill sticka ut från mängden av alla body builders som visar sina stora magmuskler. Man måste kämpa på tills svett och nästan tårarna rinner från kinderna. En magövning som jag brukar köra är hel sjuk, den får mina muskler att bli helt sönderkörda. Och det är ju det man är ute efter om man vill att magmusklerna ska synas. Så hur fungerar denna övningen då?

Jo, man värmer först upp sina muskelgrupp (magen) i 10-15 minuter, detta är väldigt viktigt. Då ska man endast köra lätta övningar som gör att man inte svettas eller får några kramper i magen. Det ska helt enkelt inte vara jobbigt. Sen efter det så lägger man sig på en bänk med rumpan så långt ut det går, så att benen hänger ute i luften om man sträcker ut dem. Sen så börjar man att utföra övningen så att benen går som en pendel från 45 grader till nästan 90 grader, detta utför man utan några extra vikter i en lugn takt. Man gör så många som man klarar av, börja det brännas så kör man ytterliggare 10-15 stycken.

Så nu när man först har värmt upp och sen gjort 1 repetition av det jag berättade ovanför så ska man börja köra på riktigt (Om du gjort rätt hittills så ska du redan nu känna att magmusklerna jobbat).  Ta en hantel som väger 5-8 kilo och lägg mellan dina ben, nere vid fötterna. Där kan du kila fast den genom att trycka ihop fötterna. Utför sedan övningen som du gjorde innan, fast med denna vikten mellan fötterna. Gjorde du runt 30 reps innan bör du klara runt 20 nu, sluta inte fast att det blir jobbigt! När du gjort så många du orkar här så ska du höja i kilo ytterliggare. Ta då en 9-10 kilos hantel och lägg mellan fötterna och utför övningen igen. När detta är avklarat ska du göra övningen ännu en gång fast utan några extra vikter, precis som i början. Försök att gör så många som du gjorde på första reppet. Klarade du det? Skulle  inte tro det om du utförde övningen rätt!

Andra artiklar om övningar och magen

Diskutera artikeln genom att kommentara

2 Kommentarer till “Så syns dina magmuskler bättre”

  1. Låter som en nice övningar, bra inlägg 🙂

    Skriven av Magmuskler | 16/04/2011, 17:05
  2. Tackar & bockar!

    Skriven av Malin-Charlotta | 16/06/2012, 11:28

Skriv en kommentar