// Artikel om

Sjuk? Undvik då träning!

Tillagd i kategorin Hälsa, Träning

Vi har inte tidigare tagit upp detta om man ska träna eller inte när man är sjuk, och det ska man inte. Inte ens om man bara är lite förkyld eller täppt i näsan. Det kan göra mer skada än nytta om man går ner för att gymma. Vila är den bästa medicinen för att återfå sina krafter och bli frisk! Om man mot förmodan måste träna så måste man veta om riskerna som är allvarliga komplikationer som hjärtmuskelinflammation, hög feber, sämre resultat och muskelförtvining. Är det verkligen värt att styrketräna eller att motionera ens då?

Ta en funderare och inse att du inte är i fysiskt form för att träna. Du kommer att ta igen din förlorade träning när du blir frisk. Jag som skriver detta har tränat styrketräning i över 4 år och aldrig varit sjuk förens idag, min näsa rinner och halsen gör ont. Jag brukar gå ner till gymmet mellan 09.00-10.30 varje vardag men det får jag dessvärre hoppa över idag, även igår (måndag) för att jag inte vill riskera att blir mer sjuk än vad jag är idag. Jag vet personligen själv att detta kommer jag att ta igen, jag vet även att jag förlorar i styrka nu när jag är sjuk men det tar jag igen sen på under 3 veckor. Det är ungefär vad det tar att komma igen efter att man har varit lite dålig.

För att undvika muskelförtvining så tvingar jag i mig protein, trotts att jag inte är så hungrig. Min matlust har tappat som den oftast gör på alla när man är sjuk. Så om du vill undvika att gå ner för mycket i vikt så ska du dricka dina proteindrinkar var 3-4 timme som du även gör när du tränar.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar