// Artikel om

Ska man äta innan träning?

Tillagd i kategorin Kost

En fråga eller fras som det oftast söks på denna bloggen är om man ska äta innan träning. Och svaret på den frågan är självklart ja. Även om du ska gå ner i vikt, så är det extra viktigt att du äter innan. Annars aktiverar du inte förbränningen till 100%. Det är även bra så att man kan ladda upp med energi innan ett träningspass, annars kan man känna sig slö och inte alls peppad till att träna.

Vad ska man äta innan man påbörjar ett träningspass?
Innan människokroppen börjat ta åt sig det man har ätit tar det cirka 30 minuter. Så det är perfekt att äta 30-, 60 minuter innan träningen. Det som man bör äta, o av sätt om man ska bygga muskler eller gå ner i vikt så är det något snabbt och lätt (ingen snabbmat). En banan eller varför inte lite kosttillskott som Whey 80 eller Whey 100. Det är perfekt, man kan då välja att ta hälften innan man tränar och andra hälften efter. Då får magen jobba och ta energi av proteinet samt de få kolhydraterna som är i. Har man inte något av detta så går yoggi, filmjölk eller en macka bra också.

Det viktigaste att tänka på är egentligen att man intar något som det är hyfsat mycket kolhydrater i. För det fungerar som kroppens bränsle, precis som bensin gör till bilar. Har kroppen inte detta bränslet så orkar den inte alls lika mycket och den kan tvingas ta av energi och kraft av musklerna. Men den tar då även överblivet fett i kroppen, men det är inte så bra då kroppen blir helt utmattad.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar