// Artikel om

Sötmandel efter träningen, ett bra alternativ!

Tillagd i kategorin Kost

Jag är precis hemkommen från ett träningspass på gymmet och har knappt någon mat i kylen! Då jag alltid är hungrig och måste mata mina muskler som har arbetat tungt så måste jag äta på direkten för att inte bli grinig. När jag kollade i kylen så hade jag knappt någon mat, i alla fall  ingen nyttig mat som man ska äta efter träningen. Men så tog jag mig en titt i skafferiskåpet och där hittade jag en påse sötmandel som jag vet är ett bra alternativ till att ge musklerna den näring dem behöver.

En påse sötmandel innehåller per 100 G:

  • 600 kcal (energi).
  • 20 gram protein.
  • 13 gram kolhydrater.
  • 52 gram fett.

Allt detta är perfekt efter att man ha tränat. Äter man 150-200 gram av detta efter gymmet så ger man energi till sina muskler igen samt protein så att dem kan reparera sig och bygga sig större. Så har du precis som jag lite mat i kylen så kanske du har sötmandel hemma som du kan äta. Det är gott att dricka ett glas mjölk till detta med, annars kan det bli lite torrt…

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar