// Artikel om

Sova, äta och motionera

Tillagd i kategorin Hälsa, Kost, Kroppen

Som titeln lyder så undrar jag om du sköter dessa tre sakerna med att sova, äta och motionera. De sakerna är livsviktiga för hur hälsosamt liv du kommer att leva. Jag menar, sover du inte tillräckligt så orkar du inte med dagarna som går. Du får då också rubbning i din kost för att din förbränning inte fungerar som den ska. Och inte heller känner du för att ut och motionera då du inte har skött de två tidigare sakerna.

Allt börjar med din sömn
Att sova 4-5 timmar eller mindre per natt är inte nyttigt. Det finns de som har sömnproblem och som behöver sömntabletter för att sova. Och det är helt ok, det gör mer nytta än skada på kroppen att använda läkemedel som det. Kroppen mår då bättre för att den blivit mer utvilad. Men att tro att kroppen ska orka med att vara uppe 19-20 timmar på ett dygn och sedan sova resten, tror helt fel.

Normalt så ska man sova 7-8 timmar på ett dygn för att kroppen och framförallt hjärnan ska fungera korrekt. Och helst utan att vakna för att inte rubba djupsömnen. Den är viktig för att skydda din kropp mot sjukdomar och framförallt för att stärka immunförsvaret.

Efter sömnen kommer kosten
Maten man äter på morgonen är den viktigaste kosten man får i sig på hela dagen (men även middag och kvällsmat är viktigt). En del har inte aptit på morgonen och då är det inte lätt att äta. Men man får helt enkelt försöka tvinga i sig för att få energi för resten av dagen. Direkt efter man har ätit frukost så sätter förbränningen igång, om man inte äter så är funktionen någorlunda ner satt. Så om du slarvar med maten så bör du tänka efter en extra gång till så att din kropp går igång och du blir pigg resten av dagen.

Kombinera mat, motion och sömn
Detta är den ultimata kombinationen för att leva ett friskare liv, kroppen mår bra utav att arbeta och röra på sig. Men man orkar inte göra det utan att ha sovit sina timmar på natten samt även så måste kroppen ha energi i form av mat. Klarar du av att sköta dessa tre sakerna så kommer du att må bättre, du kommer att orka mer samt så kommer du känna dig friskare.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Sova, äta och motionera Tillagd under: Hälsa […]

  2. […] Sova, äta och motionera […]

Skriv en kommentar