// Artikel om

Stora muskler

Tillagd i kategorin Muskler, Träning

Bild på en som bygger stora muckler

För att öka i muskelvolym när du träna krävs kontinuerlig styrketräning på gymmet, proteinrik kost och sömn. Träningen är helt klart viktigast. Om du inte utsätter musklerna för träning kommer de inte bli större och starkare. Är volymen på musklerna det centrala för dig ska du fokusera på att arbeta med få repetitioner, fler set och med tyngre vikter. Många repetitioner med lättare vikter ger dig också starka muskler men inte så stora. För snabba resultat bör du försöka att ständigt öka vikterna och utmana dig själv. När du känner att du kan göra 8-12 repetitioner med en viss vikt så är det dags att öka. När du ökat kan du börja med att arbeta med 8 repetitioner för att sedan öka. Varje gång du känner att du klarar dina 12 repetitioner så är det dags att lägga på. Många muskelbyggare föredrar att arbeta med olika muskelgrupper när de tränar. Ena dagen tränar de armar, nästa ben och efter det mage och rygg osv. Genom att fokusera på en muskelgrupp i taget låter du de andra musklerna vila vilket också är en nyckel till framgång på gymmet och på det sätter så får man stora muskler. Musklerna måste vila minst en dag för att de inte ska bli övertränade och brytas ned istället. Nu menar jag inte att man behöver vila dag 2, man kan träna andra muskelgrupper istället. För att få musklerna att synas på ett bra sätt gäller det att minska din kroppsfettsprocent och det gör du enkelt genom att kombinera din styrketräning med konditionsträning. Lugn löpning eller promenader under längre tid är bra typer av förbränningsträning.

Bild på en som bänkar

Förutom träningen är det otroligt att äta rätt. Dra ner eller sluta helt med skräpmaten som pizza och hamburgare och godis. Det kanske inte alltid är så lätt när sötsuget sätter igång, men det finns botemedel mot det också! Ju mindre ”dålig” mat du äter, ju snabbare får du resultat. För att bygga muskler ska du äta en proteinrik kost. Detta betyder inte att du ska utesluta fett eller kolhydrater då du också behöver de komponenterna för att bygga muskler. Om du vill kan du testa att äta proteintillskott efter träningen. Det finns inga studier som visar att du får bättre resultat med kosttillskott men det finns dem som är övertygade om att det fungerar. Vill du inte köpa en massa tillskott behöver du bara tänka på att öka ditt proteinintag och minska kolhydratintaget.

Sömn är viktigt inom träning

När du äter bra och tränar mycket är det också viktigt att du får gott om sömn. Sover du inte på nätterna så kan resultaten bli försämrade även om du sköter dig exemplariskt annars. För att få den bästa sömnen bör du försöka lägga dig innan 23:00 på kvällen och sova till du vaknar. Kroppen har en praktisk egen väckarklocka som säger ifrån när du är färdig för natten. Lyssna på din kropp så kommer du nå dina mål.

Diskutera artikeln genom att kommentara

2 Kommentarer till “Stora muskler”

  1. Ger inte fler repetitioner en ökad styrkeuthållighet medan än färre repetitioner med ökade vikter runt 4-6 rep ger en ökad styrka? Variation är väl väldigt viktigt för framgång på gymmet samt att köra nån form av split-pass borde kanske vara mer framgångsrikt för nybörjare (vilket artikeln verkar rikta sig till) istället för att direkt hoppa på att köra en muskelgrupp i taget eller? Har inte så stora muskler än så kanske har fel…

    Skriven av Martin | 10/05/2011, 22:11

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] ditt mål att bygga explosiva och stora muskler ska du träna med tunga vikter och få repetitioner. Fördrar du långa smidiga muskler som är […]

Skriv en kommentar